REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt kiekviena yra patyrusi tą nepaaiškinamą jausmą: pamatai – JIS. Ir viskas aišku. Per nugarą pračiuožia mistinis drebulys, plaukai ima elektrintis, ir viską apgaubia svaigus rūkas. Kojos pačios veda artyn artyn prie JO, o apnuoginti rankų riešai ima gracingai šmėžuoti vis arčiau ir arčiau JO smakro.

REKLAMA
REKLAMA

Ir štai jūs jau šokate valsą, o tau pačiai neaišku, kaip čia viskas nutiko, bet abejonių nekyla –  reikia džiaugtis čia ir dabar. Nes rytojaus, ko gera, nebus. Arba atvirkščiai – visomis nežemiškomis galiomis ir moteriškomis nuojautomis užuodi – šis vyras yra tas, kuris bus ilgam. Jeigu pasiseks neišgąsdinti likimo paukštės, staiga nutūpusios ant tavo peties.

REKLAMA

Vidinė nuojauta ar teorinė praktika?

Sunku patikėti, bet moterys tikrai jaučia, ar vyras, su kuriuo ji susipažino yra likimo duotas būsimas ilgalaikis partneris, ar tik smagus vienos nakties nuotykis be įsipareigojimų. Ir kaip moteris pasielgs tuo atveju, priklauso tik nuo jos pačios poreikių. Ar ji ieško ilgalaikių santykių, ar visai nieko prieš tiesiog lengvai pašlovinti gyvenimą.

Didžiosios Britanijos Durhamo universiteto psichologė Linda Butroit atliko tyrimą, per kurį paaiškėjo, kad iš tiesų vyro veidas – gana tiksli vizitinė kortelė, išduodanti jo seksualinius ketinimus. Tiksliau – vyro nosies forma ir parametrai, smakro ypatumai ir akys. Jų bendras vaizdas siunčia genetiškai užkoduotus signalus į moters pasąmonę. Štai jis – mano vienos nakties nuotykis. Arba štai jis – mano gyvenimo vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Tavo smakras man pasakė...

Įdomu, kas yra kas? Nagi nagi... Pasirodo, kieto vyro tipažas, šviečiantis tvirtu, kvadratiniu smakru (super, jeigu su duobute – angelo bučinio žyme per viduriuką, bet tinka ir be jos), mažomis akimis ir stambia nosimi – a la nendartaliečio šimtas šeštos eilės pusbrolis – ryški nuoroda į trumpalaikius santykius be gilesnių įsipareigojimų. Tad rimta mergina, kaip teigia psichologė savo straipsnyje, išspausdintame žurnale „Evolution and Human Behavior“, greičiau susidraugaus ne su kdvaratinio smakro savininku, o su švelnesnių veido bruožų atstovu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu vyrai, kaip parodė šio aktualaus klausimo nagrinėjimas, taip pat turi savo skiriamųjų ženklų žinyną, per amžius tvarkingai sudėliotą ir ištobulintą. Tik, kaip visada, jiem tai sekasi prasčiau, nei mums, moterims.

Prie tokių išvadų buvo prieita po atlikto eksperimento, per kurį 700 vyrų ir moterų buvo rodomos 20-mečių vaikinų ir merginų nuotraukos. Kai kurios nuotraukos buvo specialiai parinktos tokios, kad atspindėtų viešai priimtus skirtingų požiūrių į santykių trukmę stereotipus.

Paaiškėjo, kad pats pirmasis žvilgsnis į atvaizdą jau suformuodavo tam tikrą nuomonę apie tą žmogų. Ir nulemdavo tolimesnių galimų santykių intencijas. Kurios, beje, dažniausiai pasitvirtindavo.Ypač tai pasakytina apie vienos nakties santykius.

REKLAMA

Įdomu ir tai, kad kieto veido vyrai moterų buvo vertinami kaip neištikimi partneriai ir prasti būsimi tėvai. Tuo tarpu tobulai dailių veido bruožų moterys iš karto sukeldavo trumpalaikių santykių viziją, be jokių sunkumų ar įsipareigojimų.

Visi mes ieškome grožio... tik kitose vietose

Štai todėl švelnesnių bruožų vyrai dažniau ieško sielos grožio, o tobulo išorinio grožio dailiosios lyties atstovės taip traukia tvirtus kietus vyrukus. Tai išsiveržia iš pasąmonės. Nes tiek vieni, tiek kiti teoriškai turėtų iš karto rasti bendrą kalbą. Trumpai ir aiškiai, smagiai ir greitai. Arba mįslingai atsargiai, labai iš lėto, bet ilgam.

REKLAMA

Deja deja... Praktika dažnai nuo teorijos skiriasi. Visuomet yra galimybė sugroti pagrindinę natą vienam, mutavusiam genui... Ir tuomet, pasidavus pirmykščiam šauksmui su raudonuojančia nuoroda į lengvus ar atvirkščiai – itin rimtus santykius, užlipama ant labai kieto, priešingai nei buvo tikėtasi, riešutėlio. Kai trumpalaikių santykių toleravimas prasitęsia iki bendro šeimyninio gyvenimo pensijos. Ir panašu, kad net ir apsirikę sugebame būti laimingi. Kartais ilgiau, kartais trumpiau.

Tai jau priklauso nuo to, kaip stipriai jus pabučiuoja angelas. Ir tas, apie kurį dabar pagalvojote...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų