REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aišku, kad merginoms reikia būti budriomis, renkantis agentūrą!“ – pasakoja modelių agentūros „RUTA Model Management“ vadovė Rūta Bartašiūtė. – „Tačiau esame pavargę nuo mitų, kuriais apipinta modelių agentūrų veikla. Renkantis modelių agentūrą, aišku, reikia žinoti keletą labai svarbių faktų...“

REKLAMA
REKLAMA

Mitas: norėdamos dirbti merginos turi susimokėti

„RUTA Model Management“ vadovė pabrėžia, jog sukčiai visų pirma siekia išvilioti iš merginų pinigus, todėl norinčioms išbandyti savo jėgas mados industrijoje vertėtų žinoti, jog profesionalioje modelių agentūroje nekainuoja nei fotosesijos, nei modelių atrankos.

REKLAMA

„Ieškome talentingų merginų, todėl atrankos jokiu būdu nėra pasipelnymo šaltinis. Agentūroms už surastus talentus atskirai sumoka klientai, kurių prekes ar kolekcijas pristato merginos, todėl patariu iš karto suklusti, jei agentūra, į kurią kreipėtės, prašo pinigų.“ – rūpestingai paaiškina Rūta, kuri pati yra ragavusi modelio duonos, todėl žino, kaip svarbu yra nesuklysti.

Mitas: net ir geriausia modelių agentūra Lietuvoje nepadės pasiekti šlovės

Nevertėtų manyti, jog norint pasiekti pasaulinę šlovę mados industrijoje, reikia keliauti į užsienį basomis laimės ieškoti. Net jei nuvyksite į Londoną ar Niujorą, labai tikėtina, jog iš karto jūsų niekas nepastebės. Išvykus svetur neretai būna labai sunku ne tik dėl kalbos barjero. Užsienyje ženkliai daugiau sukčių, kurie stengiasi išvilioti ne tik pinigus, bet gali nuskriausti ir smarkiau, taip pat labai didelė konkurencija, o pragyvenimui didžiuosiuose pasaulio miestuose reikia nemažai lėšų. Daugelis grįžta išsekusios ir nieko nepešusios.

REKLAMA
REKLAMA

Mitas: sutarties pasirašymas – apgaulė, o be jos užsidirbsite daugiau

Sutartys yra pasirašomos tam, jog gintų abi puses teisiškai, todėl visos rimtos modelių agentūros būtinai pasiūlo psirašyti bendradarbiavimo sutartį, o ir į ją reikėtų žvelgti kaip į privilegiją, o ne suvaržymą.

„Agentūros gali vilioti merginas žadėdamos, kad nereikės pasirašyti modelio sutarties (tokie atvejai Lietuvoje yra dažni), tačiau bendradarbiavimas be sutarties iš esmės yra nelegalus, o modeliai be sutarties negali būti tikri, kad agentūra sąžiningai vykdys įsipareigojimus ir prisiims atsakomybę už savo veiksmus. Jei agentūra neįsipareigoja, tikėtina, jog nesumokės, nepasirūpins.“ – įspėja Rūta Bartašiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėdamos karjerą su motininėmis agentūromis merginos standartiškai pasirašo 5-10 metų trukmės sutartis, kuriose būtinai turi būti aptartos modelių agentūros teisės ir pareigos, šalių finansiniai įsipareigojimai, duomenų konfidencialumo sąlygos bei sutarties nutraukimo ar pratęsimo aplinkybės.

Gera modelių agentūra yra suinteresuota padėti. Talentingi modeliai, darantys karjerą ir patenkinti savo motininių agentūrų darbu neša agentūrai ilgalaikę naudą, todėl natūralu, jog tikrosios modelių agentūros yra suinteresuotos visokeriopai rūpintis modeliais, kuriuos atstovauja.

REKLAMA

Geriausios Lietuvos modelių agentūros ne tik ruošia merginas, rūpinasi jų talento vystymu, bet ir bendradarbiauja su žinomiausiomis pasaulio modelių agentūromis, todėl išsirinkus tinkamą agentūrą net ir Lietuvoje, merginos turi didesnį šansą daryti karjerą visame pasaulyje.

„Mūsų agentūra bendradarbiauja su visomis geriausiomis pasaulio modelių agentūromis, tarp kurių žinomiausios: WOMEN, ELITE, IMG, NEXT, DONNA, UNO, VIVA, todėl itin atidžiai renkamės merginas ir esame suinteresuoti, jog talentingos merginos būtų pastebėtos, jų niekas neapgautų ir neįbaugintų siekiant modelio karjeros. Manome, jog svarbu paaiškinti būsimiems modeliams bei jų tėveliams, kas jų laukia, ko tikėtis ir ko vertėtų saugotis. Lietuva iš tiesų – gražių moterų kraštas, todėl turime stengtis, kad jomis grožėtųsi visas pasaulis!“ – su šypsena pabaigai priduria Rūta, sutikusi labai atvirai papasakoti apie modelių industrijoje tykančius pavojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų