REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragės lopšelis-darželis „Žvaigždutė“ toliau keičia savo „rūbą“. Neseniai baigėsi jo renovacija, o šiuo metu įvaizdis keičiamas toliau – kertama augmenija. Vaikų tėvai į šį procesą žiūri neigiamai ir vadina tai neapykanta medžiams. Renovacijos šalininkai procesą vadina tobulėjimu – sako, kad medžiai bus atsodinti.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragės vaikų darželio „Žvaigždutė“ ugdytinio mama medžių kirtimo procesą įvardija „modernizacija“ – eilinį kartą Tauragėje pasireiškusia didele neapykanta medžiams.

REKLAMA

„Esu mama, savo 3 metukų vaiką vedu į šį darželį. Vienas iš mano, kaip mamos, norų – įskiepyti vaikui meilę gamtai. Visą šią savaitę mes priversti stebėti medžių skerdynes. Mano vaikas tai pamatęs pasakė: „Turbūt tiems dėdėms žiemą šalta, ir jie dabar iškerta medžius, kad pasikūrentų savo krosnį“. Medžiai kertami visi iš eilės. Atsiveria „nuostabus“ vaizdas į sovietinių daugiabučių rajoną. Nesvarbu, kad medžiai buvo sveiki ir dar būtų galėję augti ir augti. Nesvarbu, kad kartu su medžiais išgriaunami ir inkilėliai paukščiams, kuriuos įkėlė patys vaikai. Nesvarbu, kad dar šią žiemą auklėtojos šiuos medžius taip gražiai išpuošė, aprengė mezginiais. Kokią pamoką gaus vaikai stebėdami tokį beprotišką niokojimą?“ – lieja širdgėlą mažamečio mama.

REKLAMA
REKLAMA

Mūsų skaitytojos žodžiais, senieji medžiai darželio auklėtiniams teikė daug naudos: ne tik vasarą pavėsį, bet ir pirminę pažintį su gamta – vaikai rinkdavo medžių lapus, mokėsi atskirti medžių rūšis.

„Mano vaikas vis klausia manęs: „Mama, o jie nenukirs mano draugo ąžuolo?“ Ką jam atsakyti?“, – klausia iliustruotą laišką redakcijai atsiuntusi moteris. Ji ragina vaikų mamas „paauklėti“ darželio vadovybę: „vedančias vaikus į šį darželį ir besirūpinančias savo vaikų aplinka, norėčiau paraginti nepervesti savo 2% gyventojų pajamų mokesčio darželiui „Žvaigždutė“. Gal ir maža, bet tegul būna nors tokia bauda už darželio vadovybės neatsakingą poelgį prieš gamtą ir ypač vaikus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento Tauragės rajono agentūros vedėjas Romas Jurgelionis patikino, kad šių medžių kirtimas yra jam žinomas, t.y. suplanuotas iš anksto.

– Ne tik „Žvaigždutė“, bet ir „Ąžuoliukas“ yra pateikę tokius pat prašymus. Kertami seni, vaikams pavojų keliantys medžiai. Žinoma, prašytojai įsipareigojo senųjų vietoje pasodinti jaunus medelius. Šiuo metu kirsti medžius kaip tik pats tinkamiausias laikas. Bus vėlu, kai medžiai pradės žaliuoti, o jų lajose lizdus ims sukti paukščiai. Galiu „Tauragės kurjerio“ skaitytojus nuraminti, kad kertami medžiai tikrai buvo nebetinkami. Speciali komisija juos apžiūrėjo ir įvertino. Leidimas jiems nupjauti yra duotas. Tikimės, kad po kurio laiko šie du darželiai atrodys kur kas patraukliau nei iki šiol“, – sakė R.Jurgelionis.

REKLAMA

Aplinkosaugininko žodžius patvirtino ir miesto seniūnas Virginijus Žilius.

– Su prašymu leisti iškirsti senus topolius kreipėsi darželio „Žvaigždutė“ direktorė. Prašymą svarstė Želdinių priežiūros komisija. Priimtas teigiamas sprendimas – leista medžius iškirsti. Vieną šios savaitės dieną juos apgenėjome, kitą nuvertėme. Noriu akcentuoti, kad topoliai buvo pasodinti tuo metu, kai kūrėsi šis daugiabučių namų kvartalas, t.y. topoliams buvo apie 40 metų. Be to, nežinantiems reikėtų priminti, kad ši medžių rūšis auga labai greitai – dėl šios priežasties juos sovietmečiu ir rinkdavosi, kad naujasis kvartalas kuo greičiau taptų žalesnis, – paaiškino miesto seniūnas.

REKLAMA

Tauragės lopšelio-darželio direktorė Zita Mickuvienė apie jos vadovaujamos įstaigos teritorijoje kertamus medžius kalbėti nepanoro.

– Tai ne telefoninis pokalbis. Reikia susitikti, o tam aš neturiu laiko. Mano darbotvarkė suplanuota minutė į minutę, – sakė prašymą iškirsti medžius pateikusi darželio vadovė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų