REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koncernui VIKONDA UAB priklausantis labdaros ir paramos fondas „Viltis-Vikonda“ Kėdainių šviesiajai gimnazijai dovanoja vertingą dviejų aukštų pastatą, esantį pačiame Kėdainių miesto centre.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien, penktadienį, posėdžiavusi Kėdainių rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą neatlygintinai perimti šį statinį, kad viena iš geriausių šalies gimnazijų galėtų jame įsirengti modernias mokslines laboratorijas ir išplėsti savo veiklą. Šalies gimnazijų reitinge Kėdainių šviesioji gimnazija užima 12-ąją vietą. Ji įsikūrusi 1647 metais kunigaikščio Jonušo Radvilos įsteigtos Kėdainių gimnazijos pastate su įspūdingais rūsiais ir stiklo kupolu dengtu vidiniu kiemeliu. 502 gimnazistai mokosi išskirtinai gražioje aplinkoje, tačiau vietos jiems čia stinga. Vienam moksleiviui klasėse vietoj 1,7 kv. m tenka tik 1,2–1,5 kv. m. ploto. Dėl šios priežasties Šviesioji gimnazija neatitinka Lietuvos higienos normos reikalavimų ir todėl neturi savo veiklai būtino leidimo-higienos paso.

REKLAMA

Siekdama išspręsti šią problemą gimnazijos bendruomenė prašė, kad Kėdainių rajono savivaldybė įsigytų šalia gimnazijos esantį pastatą ir leistų jame įrengti papildomas patalpas. Aktyvūs vaikų tėvai ir mokytojai kreipėsi ir į patį pastato šeimininką – koncerną VIKONDA UAB, kurio labdaros ir paramos fondui „Viltis-Vikonda“ šis pastatas priklauso. VIKONDOS vadovams ir savininkams įrodė, kad šalia gimnazijos esantis statinys jiems yra labai reikalingas ir sulaukė netikėto atsako – VIKONDA šį pastatą nutarė ne parduoti, o padovanoti savivaldybei, kad ji galėtų jį perduoti gimnazijai. „Puikiai suprantame, kad verslo ateitis priklauso tik nuo to, kiek turėsime gabių, talentingų, savarankiškų ir nebijančių prisiimti atsakomybę jaunų žmonių. Mums svarbu, kad Kėdainiuose jauni žmonės būtų ugdomi moderniai ir šiuolaikiškai, kad būtų pasirengę sėkmingai studijuoti, o vėliau turėtų daugiau galimybių įsitvirtinti, norėtų grįžti į savo kraštą.

REKLAMA
REKLAMA

Šviesioji gimnazija puikiai paruošia mokinius ne tik studijoms universitetuose, bet ir kasdieniniam gyvenimui, kuriame reikia ne tik teorinių žinių, bet ir gebėjimo pastebėti bei išnaudoti visas galimybes. Pastato dovanojimas – tai mūsų investicija į perspektyvius jaunus žmones, į bendruomenę, kurioje patys gyvename“, – sako koncerno VIKONDA UAB viceprezidentas Juozas Gaidamavičius.

Pastate, kurio plotas yra beveik 1242 kv. m., ketinama įrengti gamtos mokslų ir kitas laboratorijas, kuriose bus sumontuota moderni fizinių, technologinių, biomedicinos mokslų demonstracinė įranga su naujausiomis mokymo priemonėmis. Taip pat čia bus konferencijų salė, klasės, patalpos, skirtos neformaliajam mokinių ugdymui. Skaičiuojama, kad visa tai gali atsieiti apie 3,5 mln. litų. Dalį lėšų gimnazijos patalpų įrengimui tikimasi gauti iš Švietimo ir mokslo ministerijos įgyvendindamos Švietimo įstaigų modernizavimo 2014–2016 metų programos. Taip pat ketinama pasinaudoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Greičiausiai prie šių investicijų teks prisidėti ir Kėdainių rajono savivaldybei. Viliamasi, kad pastatą sutvarkyti ir pritaikyti ugdymo reikmėms pavyks per porą metų. Tuomet Kėdainių šviesiąją gimnaziją sudarys trijų įspūdingų istorinių pastatų kompleksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų