• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitinės departamentas, prie LR Finansų ministerijos pradeda taikyti muitinės procedūrą, kuri leis tikrinti ir stebėti į Lietuvą įvažiuojančių ir išvažiuojančių krovininių automobilių degalų kiekį. Nuo 2014 m. vasario 14 d., 9 val., visuose pasienio tarptautiniuose autokelių muitinės postuose muitinės pareigūnai gali reikalauti iš krovininių transporto priemonių vairuotojų raštu deklaruoti įvežamus degalus, esančius transporto priemonės kuro talpyklose.

REKLAMA
REKLAMA

Įvažiavimo į Lietuvos Respubliką muitinės įstaigoje rašytinę užpildytą deklaraciją turi pateikti asmuo, vairuojantis transporto priemonę. Deklaracijoje, kurią krovininio automobilio vairuotojas privalės turėti visos kelionės po Lietuvą metu, turės būti nurodyti odometro duomenys ir degalų kiekis.

REKLAMA

Mobiliųjų muitinės grupių pareigūnai, atlikdami tikrinimus, turi teisę pareikalauti iš vairuotojo pateikti rašytinę deklaraciją visoje šalyje.

Primename, kad į Lietuvos Respubliką įvežti degalai, esantys transporto priemonės kuro talpyklose negali būti naudojami kitoje transporto priemonėje nei toje, kurioje jie buvo įvežti, ir negali būti iš tos priemonės išpilti ir sandėliuojami, išskyrus tos transporto priemonės būtino remonto metu (apie tai nedelsiant informavus artimiausią muitinės įstaigą).

Nesankcionuotas degalų išpylimas bei neleistina prekyba įvežtais degalais, esančiais transporto priemonės kuro talpyklose, baudžiama teisės aktų nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų