REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Referendumo likimas – rašysenos ekspertų rankose

VRK rytoj skelbs, ar referendumo iniciatoriams pavyko surinkti 300 tūkst. galiojančių parašų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį pavakarę paskelbs, ar referendumo dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams iniciatoriams pavyko surinkti reikiamus 300 tūkstančių rinkėjų parašų.

„Paskutinius patikslintus parašus iniciatoriai pateikė sausio 29 dieną. Jei visi surinkti parašai bus galiojantys, jų turėtų pakakti. Tačiau kol kas dar negalime pasakyti, ar visus parašus bus galima įskaityti“, – antradienio rytą naujienų portalui balsas.lt sakė VRK narys Rokas Stabingis.

„Mes dar negavome paskutinės dalies duomenų iš Gyventojų registro. Taip pat tebedirba rašysenos ekspertai. Kol nesulaukėme jų išvadų, negalime pasakyti, kiek parašų bus galiojančių“, – aiškino R. Stabingis.

Jis neprognozavo, kokios gali būti ekspertų išvados ir kaip jos gali paveikti pateiktų parašų skaičių. R. Stabingis pridūrė, kad šį klausimą nuspręsta nukelti į VRK posėdžio pabaigą, kad suspėtų atvykti norintys jame dalyvauti referendumo iniciatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, prieš kurį laiką posėdžiavusi valdančiųjų Politinė taryba sutarė, kad surinkus pakankamai parašų, valdančioji koalicija pagalių į iniciatorių ratus nekaišios ir pritars referendumo dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams iniciatyvai.

REKLAMA

VRK taip pat yra nusprendusi, kad nepaisant to, jog Konstitucinis Teismas (KT) paskelbė, kad referendumo iniciatyva prieštarauja Konstitucijai, jie darbų nestabdys. Tad jei paaiškės, kad referendumo iniciatoriams pavyko surinkti 300 tūkstančių galiojančių parašų, Seimui beliks paskelbti referendumo datą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų