REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sostinės riedulininkai Minske iškovojo dvi svarbias pergales, 4:3 (4:1) ir 6:4 (4:3) įveikę Minsko komandas „Legion“ ir „Energija“.

REKLAMA
REKLAMA

Pergalė prieš „Legion“ vilniečiams buvo labai svarbi siekiant patekti tarp 4 pirmų komandų, po reguliariojo sezono tęsiančių kovą dėl čempionato apdovanojimų. 5 min., po tikslaus Eimanto Rudžio smūgio, pirmieji į priekį išsiveržė lietuviai, bet jau po 45 sek.varžovai rezultatą išlygino. Lygus rezultatas išsilaikė nepilną minutę – tikslus Martyno Samulevičiaus perdavimas Mažvydui Satkui ir pastarojo taiklus šūvis vėl grąžina „vienuoliams“ turėtą persvarą. 15 min. E.Rudžio ir 19 min. Martyno Karkausko (M.Samulevičiaus rez.perd.) įvarčiai padidina rungtynių rezultatą iki 4:1. Tik prasidėjus antram kėlinukui, 40 -ą sek.,minskiečiai švelnina rezultatą – 4:2 ir šis rezultatas išsilaiko beveik iki pat rungtynių pabaigos. Visų rungtynių metu patikimai gynyboje žaidę lietuviai nesuteikė daug šansų varžovams pakeisti rezultato, nors ir patiems nesisekė realizuoti turėtų progų. Iki rungtynių pabaigos likus 25 sek.“Legion“ netikėtu tolimu smūgiu švelnina skirtumą iki 3:4, bet likusio laiko aikštelės šeimininkams jau neužteko, kad išplėšti bent lygiąsias.

REKLAMA

Antrose rungtynėse įvarčiai pabiro jau nuo pirmųjų rungtynių sekundžių. 12 -ą sek.aštrų M.Karkausko perdavimą sėkmingai į vartus nukreipia Jurijus Kondratovičius, 36 –ą sek. „Energija“ lygina rezultatą. Tik po 5 sek., vilniečiams surengus pirmą ataką po praleisto įvarčio, švieslentėje įsižiebia rezultatas 2:1 – po staigaus E.Rudžio perdavimo kamuoliuką į vartus nukreipia komandos kapitonas M.Karkauskas. Po lengvai ir greitai pelnytų įvarčių lietuviai kiek atsipalaiduoja, o varžovai greitai tuo pasinaudoja – 2 ir 4 min.pelno 2 įvarčius ir išsiveržia į priekį 3:2. Rungtynių svarba ir greitai praleisti įvarčiai mobilizavo vilniečius - 13 min. M.Samulevičius (Andriaus Venckevičiaus rez.perd.) lygina rezultatą, o po dar vieno A.Venckevičiaus tikslaus perdavimo 17 min. M.Satkus išveda savo komandą į priekį 4:3. 22 –ą ir 36 -ą min. M.Karkausko pelnyti įvarčiai (Eriko Korsukovo ir M.Samulevičiaus rez.perd.) nepalieka abejonių dėl galutinės pergalės ir antrose rungtynėse. Po 20 sek.sekęs rezultatyvus varžovų atsakas buvo paskutinis įvartis rungtynėse. Prie „UV 2003“ pergalės 6:4 svariausiai prisidėjo Martynas Karkauskas, penęs 3 įvarčius ir atlikęs 1 rez.perdavimą.

Kitose turo rungtynėse turnyro lyderiai „Stella“ gana lengvai 10:4 (5:1,5:3) įveikė artimiausius varžovus turnyro lentelėje „Dinamit“, o „Vendetta“ ir „Partizan“ rungtynes baigė lygiosiomis - 4:4 (1:3,3:1)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų