REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Masažuojami vaikai auga sveikesni

Vienas paprasčiausių būdų pagerinti mažylio sveikatą ir savijautą yra masažas. Gydant ligą, jį privalo atlikti specialistas, bet profilaktinį masažą gali padaryti ir jo mama.

REKLAMA
REKLAMA

„Naminis“ masažas

Šiandien vaikų masažas tapo visuotinai pripažinta pagalbos kūdikiui priemone, veikiančia darnoje su vaiko organizmo fiziologija ir padedančia pagerinti visų jo organizmo sistemų darbą. Be abejo, gydant vieną ar kitą ligą, masažą kūdikiui turi daryti kvalifikuotas specialistas. Tačiau dabar kalbame apie „naminį“ masažo kompleksą, kuriuo kiekviena mama gali pradžiuginti save ir savo kūdikį.

REKLAMA

Namuose daromo masažo pagrindas yra glostymas, švelnus raumenų paspaudymas ir paplekšnojimas. Taip stimuliuojama odos mityba, suaktyvinama kraujotaka ir medžiagų apykaita, pagerinamas apetitas ir virškinimas. Tačiau labiausiai masažas veikia kūdikio nervų sistemą. Jausdamas švelnių mamos rankų prilietimus, kūdikis gauna būtiną žvalumo ir geros nuotaikos „užtaisą“, o kas gali būti malonesnio tėvams nei linksma jų kūdikio šypsena.

REKLAMA
REKLAMA

Džiugios emocijos

Vaikus reikia masažuoti antroje dienos pusėje prieš maudant. Mamai reikia pasirūpinti, kad jos rankos būtų šiltos, nes šaltas prilietimas gali išgąsdinti mažylį. Visi mamos judesiai turi būti ramūs ir švelnūs, o pati procedūra turi džiuginti vaiką. Džiugias mažylio emocijas sustiprins meilus mamos balsas.

Mama mažylį turi paguldyti ant nugaros patogioje vietoje ir ritmingai masažuoti nuo strėnų link pilvuko ir krūtinės, palaipsniui išjudindama visus raumenis, mat po glostymo juos reikia lengvai pastimuliuoti. Kiekvienas masažo elementas turi pasibaigti glostymu. Pilvuką galima tik glostyti. Mama tai turi daryti labai švelniai, ratu pagal laikrodžio rodyklę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garantuoja gerą nuotaiką

Po to vaikutį reikia apversti ir pamasažuoti nugarą – truputį paspaudant ir paglostant, o sėdynę ir pečius, kur raumenys stambiausi, reikia ir paplekšnoti. Plekšnojimas suaktyvina kraujotaką ir pagerina odos būklę. Nugarytės masažas taip pat baigiamas glostant.

Švelnių mamos rankų masažas padeda kūdikiui greičiau užmigti ir kietai miegoti bei pabusti žvaliam ir džiugiam. Kasdien masažuojami vaikai būna geros nuotaikos, kuri yra geidžiamas atlygis mamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų