REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarį žada kylanti temperatūra ir aktyviai naują mokslo semestrą pradedantys studentai: Vilniaus universiteto Teisės fakultete jie drauge su teisės mokslininkais ir praktikais susirinko į dvi dienas truksiantį mokslinių renginių ciklą „Teisės mokslo pavasaris“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei neklystu, vasarį grįžta vyturiai“, - konferenciją pradėjo pirmąją jos dalį moderavęs profesorius Jonas Prapiestis. Pavasariškos energijos linkėjo ir gausiai susirinkusius svečius sveikinęs fakulteto dekanas prof. dr. Tomas Davulis. Jis teigė besitikintis, jog pavasaris bus ne tik konferencijos pavadinime, bet ir dalyvių galvose bei diskusijose. „Nepaisant to, kad tokia gūdi žiema už lango, tikiuosi, jog atleisite už tokį optimistinį renginių ciklo pavadinimą“, - juokėsi jis – „Jis reiškia mūsų pačių atsibudimą ir naujų darbų pradžią. Tikėkimės, kad ir tikrasis pavasaris netruks ateiti“.

REKLAMA

Dekanas džiaugėsi, jog pernai pradėta „Teisės mokslo pavasario“ iniciatyva tęsiasi ir įgauna pagreitį. Šių metų tema - baudžiamosios justicijos teisės šakų tyrimai. Ji pasirinkta, nes pernai dėmesys buvo skiriamas privatinės, o ankstesniuose fakulteto renginiuose – viešosios teisės tyrimams.

T. Davulis dėkojo fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros nariams, kurie ėmėsi organizuoti „Teisės mokslo pavasarį“ nors tik birželio mėnesį surengė kitą didelę konferenciją, kurioje dalyvavo ir Vytauto Didžiojo bei Mykolo Romerio universitetų mokslininkai. „Dėkoju jums visiems“, - sakė dekanas, džiaugdamasis, kad konferencija ne tik subūrė skirtingų universitetų atstovus, bet ir suteikė progą į fakultetą bent vienai dienai grįžti jo absolventams.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją „Teisės mokslo pavasario“ dieną surengtoje diskusijoje dalyvavo ne tik Vilniaus universiteto, bet ir Mykolo Romerio universiteto profesūra, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo bei Lietuvos Respublikos Konstitucinio teismo teisėjai. Pilnutėlėje salėje neišsitekę klausytojai galėjo renginį stebėti internetu.

Antrąją renginio dieną iš mokslininkų ir teisės praktikų estafetę perims jaunieji mokslininkai – savo tyrimus pristatys fakulteto Studentų mokslinės draugijos nariai. Kasmetinėje konferencijoje „SMD 2014“ keturiems praėjusios metų geriausių darbų autoriams bus iškilmingai įteiktos fakulteto Alumni draugijos skiriamos prof. Jono Žeruolio vardo stipendijos. Renginio rėmėjas „INFOLEX“ taip pat apdovanos visus konferencijos dalyvius bei įteiks vertingus prizus geriausiems šių metų konferencijos pranešėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų