REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų koncernai ir „General Motors“ pranešė, kad kartu kurs naujas 9 ir 10 pavarų automatines pavarų dėžes. Kaip JAV automobilių pramonės gigantų atstovai teigė leidiniui „USA Today“, automatinės pavarų dėžės bus skirtos įvairiausiems abiejų koncernų lengviesiems automobiliams, visureigiams ir pikapams.

REKLAMA
REKLAMA

„GM“ viceprezidentas Jim Lanzon pabrėžė, kad abiejų kompanijų inžinieriai jau pradėjo bendrus darbus. Pasaulio rinkose naujos transmisijos pasirodys jau 2016 metais.

REKLAMA

Tokia didžiausių konkurentų kooperacija leis gamintojams naudoti vienodas konstrukcijas ir akivaizdžiai sumažins naujų gaminių kaštus. Tiesa, kompanijų atstovai pabrėžia, kad skirtingiems automobiliams naudos skirtingą programinę įrangą, tad įvairiuose modeliuose skirsis pavarų dėžės veikimo algoritmas.

Ši žinia įdomi ne tik tuo, kad vieni iš didžiausių konkurentų jau trečią kartą sukerta rankomis dėl bendrų darbų. Stebina ir pačios transmisijų vystymosi tendencijos. Juk dar vos prieš keletą metų buvo kalbama, kad daugiau nei 8-9 pavarų „automato“ kūrimas yra beprasmis, o dabar pranešama apie 10 pavarų „automatus“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų