REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universiteto vaikinų krepšinio komanda paskutinius du sezonus tik per plauką nepatekdavo tarp keturių stipriausių Lietuvos studentų krepšinio lygos komandų.Sezono pradžioje kalbintas Vilniaus universiteto komandos vyriausias treneris Rimantas Kaminskas sakė, kad šiais metais komandai keliami tie patys tikslai – bandyti patekti tarp keturių stipriausių LSKL komandų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmojo LSKL rato Vilniaus universiteto krepšininkai įsitvirtinę šeštoje turnyrinės lentelės vietoje ( 4 pergalės ir 6 pralaimėjimai). Apie pirmąją sezono dalį kalbamės su Vilniaus universiteto vyriausiuoju treneriu Rimantu Kaminsku.

REKLAMA

Treneri, kaip vertinate pirmąją sezono dalį?

Jeigu atvirai – nesu patenkintas savo komandos pasirodymu pirmoje sezono pusėje, bet tam yra objektyvių priežasčių. Šį sezoną komandos sudėtis „ant popieriaus“ atrodo tikrai neblogai, bet nei vienose varžybose mums negalėjo padėti mūsų universiteto žaidėjai, kurie atstovauja LKL klubams, turiu mintyje Butkevičių ir Gintvainį, jie dėl įvairių priežasčių negalėjo žaisti. Įvairios traumos persekiojo žaidėjus, todėl neturėjome galimybės nei vienerių rungtynių sužaisti pilnos sudėties.

REKLAMA
REKLAMA

Sezono pradžioje kėlėme sau aukštesnius tikslus, tačiau ir šiais metais bandysime prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą, kadangi paskutinius du metus buvom ten tiesiog per žingsnį.

Šiuo metu esame šeštoje vietoje, pirmo rato pabaigoje atsitiesėme, pasiekėm įspūdingą pergalę prieš Mykolo Romerio universiteto krepšininkus, nugalėjome KTU ir LEU krepšininkus. Metus baigėme tikrai daug geriau, bet buvo situacija, kai buvome įkritę į duobę, o tai mane labai neramino.

Žinoma, dabartinė vieta dabar nėra labai bloga, bet jeigu mes planavome patekti į stipriausiųjų ketvertą – tokia situacija yra truputį sudėtinga, bet tai nereiškia, kad mes neturime šansų, tiesiog tai bus sunkiau padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vienas rungtynes ir laimėjote, ir pralaimėjote paskutinėmis jų akimirkomis. Ar tai nevargina psichologiškai?

Kaip ir minėjau – buvome įkritę į duobę, psichologinę taip pat, pralaimėjome šešerias rungtynes iš eilės, tokie dalykai tikrai vargina. Pralaimi vienas, antras rungtynes paskutinėmis akimirkomis, kiekvienas pralaimėjimas skaudžiai atsiliepė psichologiškai. Kai 26 taškais nusileidome VGTU krepšininkams – buvome visiškai pabyrėję.

Kokius žaidėjus išskirtumėte šį sezoną savo komandoje, kurie džiugina geru žaidimu?

Jacevičius – stabilus žaidėjas, iš tiesų yra vienas iš pagrindinių mano komandos žaidėjų. Žinojau jo meistriškumą, jis tiesiog žaidė pagal savo galimybes, o kartais ir virš galimybių ribos, kadangi vaikinas turi stuburo išvaržą, tikrai nemenka trauma. Įvertinant visas aplinkybes – šiais metais jo pasirodymai aikštelėje mane tikrai labai džiugina.

REKLAMA

Šiais metais neblogai padeda Karolis Brusokas, praėjusių metų čempionatą jis praleido, NKL komanda neišleisdavo jo rungtyniauti, o šiais metais jis prisijungė ir aš manau, kad šis vaikinas demonstruoja tikrai labai puikų žaidimą šį sezoną.

Kaip manote, kokios komandos sezono pabaigoje bus stipriausiųjų ketverte?

Sezono pradžioje matėme save stipriausiųjų ketverte. Dabar ši užduotis pasunkėjo. Dėl ketvirtos – penktos vietos greičiausiai, kad kausis Šiaulių universiteto ir Klaipėdos universiteto krepšininkai, nenorėčiau nurašyti ir savo komandos, jeigu mums pasisektų surinkti pajėgiausius žaidėjus, kuriuos turime užregistravę – bandytume įsiterpti į šią kovą. Pirmosios trys vietos matyt atiteks MRU, LSU ir VDU komandoms, manau, kad jos turės saugų atstumą, nors sunku prognozuoti, neaišku kaip gali būti su VDU krepšininkais.

REKLAMA

Kokius žaidėjus išskirtumėte iš kitų LSKL komandų?

Tos pavardės, kurios girdimos LKL klubuose, tai jos, žinoma, girdimos ir Lietuvos studentų krepšinio lygoje. Labai išsiskiriančių krepšininkų sunku būtų rasti. Lietuvos edukologijos universiteto krepšininkai turi Darių Tarvydą, rungtynėse su mūsų komanda jis pasirodė puikiai, jis tikrai krito į akis. Gediminas Orelik žaidžia Lietuvos ryte, kai mes žaidėme su Mykolo Romerio universiteto komanda, ir kai laimėjome, jis stebuklų neparodė. Sunku išskirti ryškius lyderius, gal nėra tokio vieno dominuojančio žaidėjo. Lietuvos studentų krepšinio lygoje dalyvauja daug gero meistriškumo žaidėjų ir išskirti kažkurį vieną būtų labai sunku.

Po žiemos pertraukos Lietuvos studentų krepšinio lygos komandos į kovas grįš sausio 27 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų