REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muzikos miestui gali prireikti naujo titulo, nes šiandien jis tampa technologijų miestu. Taip apie Nešvilio miestą, Tenesio valstijoje, JAV, rašo BBC.

Muzikos miestui gali prireikti naujo titulo, nes šiandien jis tampa technologijų miestu. Taip apie Nešvilio miestą, Tenesio valstijoje, JAV, rašo BBC.

REKLAMA

Mieste gimė kantri stiliaus muzika lygiai kaip Visaginas išpopuliarėjo dėl savo kantri festivalio. Vėliau Nešvilis tapo pirmaisiais namais mažoms ir vidutinėms technologijų kompanijoms.

JAV nedarbas siekia 6,7 proc., o Nešvilio technologijų sektoriuje kasdien yra maždaug 1 tūkst. laisvų darbo vietų, taigi trūksta verslininkų, kurie į šį sektorių priviliotų talentų iš kitų miestų.

Praėjusį rudenį šį miestą „Google“ jau pasirinko kaip vieną iš 7 savo regioninių padalinių.

Pietų pertraukos su muzika

Amerikiečiams gali atrodyti keista, kad Nešvilis tampa garsus dėl savo technologijų verslo, tačiau šalia leidybos ir kitų su muzika susijusių kompanijų čia veikia tokios garsios sveikatos apsaugos įmonės kaip „Hospital Corporation of America“.

REKLAMA
REKLAMA

Mokesčių pertvarkos technologijų sektoriuje ir mieste gyvenantys talentingi darbuotojai Nešvilį pavertė tikrai gera vieta startuoliams.

„Smagiausia tai, kad vietiniai renkasi mus, užuot važiavę dirbti animacijos versle Niujorke, Los Andžele ar Atlantoje“, - džiaugiasi animacijos ir dizaino bendrovės „Fivestone Studios“ įkūrėjas Trayloras Woodallas.

REKLAMA

Net ir kalbant apie technologijų kompanijas, nereikia pamiršti, kad muzika yra įsitvirtinusi miesto DNR. Jokio skirtumo, kokiame sektoriuje veikia bendrovė, joje visada galima rasti muzikos instrumentų.

Ketvirtadieniais T. Woodallas per pietų pertraukas groja klavišiniais, kol jo darbuotojai brazdina gitaras buvusioje raudonų plytų automobilių gamykloje, kuri tapo prieglobsčių ir kitoms kūrybinėms kompanijoms.

„Fivestone Studios“ paslaugomis naudojasi tokie gigantai kaip „Honda“, „Dell“ ir kantri muzikos televizija CMT.

Daugiau nei muzika

Nešvilio barai, restoranai ir klubai yra persismelkę vietine muzika, tačiau vietiniai pripažįsta, kad tai puikiai dera tiek su miesto praeitimi, tiek ateitimi.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai čia gyveni, viskas atrodo darnu. Juk čia ne vien kantri muzika“, - teigia interneto dizaino ir reklamos kompanijos „Paramore“ vadovė Hannah Paramore.

30 žmonių kompanijoje visi vietiniai, tačiau pagrindinis iššūkis, pasak vadovės, yra talentų paieška ir jų išlaikymas. Jai buvo sunkoka prisivilioti žmones, kurie yra dirbę Niujorke ar Silicio slėnyje.

„Jie tikisi algos, kuri nėra pritaikyta šiai rinkai. Ir jei jie sutinka dirbti už mažiau, tai supranta, kad pragyvenimas čia pigesnis, tai trunka tik du mėnesius“, - nuogąstauja ji.

Daugiau laisvų lėšų

Technologijų sektoriaus darbuotojams pigus pragyvenimas Nešvilyje yra pagrindinis dalykas priverčiantis juos pasilikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyginant su didesniais JAV miestais, vidutiniškai gyventojams čia lieka 27 proc. daugiau nepanaudotų pajamų.

Ir, kaip pastebi miesto Prekybos rūmų vadovas Ralphas Schultzas, žmonės mėgaujasi gyvendami mažoje, bet kūrybingoje bendruomenėje.

Čia gyvena mažiau nei milijonas gyventojų ir tai tik maža dalelė lyginant su klestinčiomis technologijų bendruomenėmis, tačiau, pasak vietinių, tai ir yra pagrindinis Nešvilio „kabliukas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų