REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijo laida „60 minučių“, LRT.lt

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) politika labai skiriasi nuo 2004-ųjų pozicijos, LRT radijui sako politologas Laurynas Kasčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia turbūt bendra nuostata, kad dabartinis JAV prezidentas Barackas Obama šalies politiką orientuoja šalies politiką daugiau ne į Europą apskritai, o į Aziją, tai toks tam tikras Amerikos atsitraukimas galbūt taip pat prisideda prie to, kad tokie režimai kaip Viktoro Janukovyčiaus gali ramiau kvėpuoti“, – LRT radijo paklaustas, kiek sprendžiant padėtį Ukrainoje galėtų prisidėti didžiosios šalys, Rusija bei JAV, atsakė L. Kasčiūnas.

REKLAMA

Jo žodžiais, jei pačiame Maidane kas nors paklaustų žmonių, ką jie mano apie Vakarus ir reakciją į tai, kas vyksta, tai esą greičiausiai būtų sulaukta dviprasmiškų nuomonių, kad iš esmės Vakarai paliko ukrainiečius spręsti savo problemas patiems.

„Prišnekėta buvo labai daug, kad Europa laukia Ukrainos. Lipo žmonės ant scenos, kalbėjo daug gražių žodžių, bet realių veiksmų, bent iki šios dienos apie pareiškimus apie sankcijas, nebuvo“, – pažymi L. Kasčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Politologo manymu, kelios valandos taikesnio sambūrio ketvirtadienį galėjo būti ir dėl kai kurių Europos Sąjungos (ES) pareigūnų pareiškimų apie galimų sankcijų įvedimą.

„Tos žinutės buvo aiškiai perskaitytos Ukrainos politiniame elite ir galbūt taip pat prisidėjo prie to, kad V. Janukovyčius pradeda mąstyti apie galimą kompromisą ir sutarimą“, – LRT radijo laidai „60 minučių“ komentavo politologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų