REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse, kurios vyks vasario 7–23 dienomis, dalyvaus devyni Lietuvos sportininkai. Tai oficialiai ketvirtadienį patvirtino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vykdomasis posėdis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos garbę Sočyje gins biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, slidininkai Ingrida Ardišauskaitė ir Vytautas Strolia, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas, greitojo čiuožimo atstovė Agnė Sereikaitė bei dailiojo čiuožimo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas.

REKLAMA

Iš viso Lietuvos olimpinę delegaciją sudarys 24 asmenys – LTOK vadovai, treneriai, gydytojai, masažuotojai, techninio personalo darbuotojai.

Į žaidynes taip pat vyks 13 Lietuvos sporto specialistų ir akredituotų žurnalistų bei 7 valstybės vadovai ir juos lydintys asmenys. Iš valstybės vadovų į Sočį planuoja vykti premjeras Algirdas Butkevičius. „Galbūt tai bus postūmis žiemos sporto šakų populiarinimui“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu nė vieno iš devynių olimpiečių nėra Lietuvoje, visi jie ruošiasi užsienyje. Vasario 4 dieną į mūsų šalį grįš tik biatlonininkai – dalyvaus simbolinėse išlydėtuvėse Prezidentūroje, kur jiems gero starto linkės Dalia Grybauskaitė. Į Sočį kiti sportininkai vyks tiesiai iš treniruočių stovyklų.

LTOK Vykdomajame posėdyje taip pat akcentuota, kad olimpiečių finansiniai poreikiai 100 proc. patenkinti. Jiems biudžete net numatyta 200 tūkst. litų apdovanojimams, jei kam nors iš devynių sportininkų pavyktų laimėti medalius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų