• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos pramonininkų konfederacija norėtų aktyviau dalyvauti, kuriant šalies migracijos politiką.

 Lietuvos pramonininkų konfederacija norėtų aktyviau dalyvauti, kuriant šalies migracijos politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Migracijos politikos gaires. Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovas Vyriausybėje Vytautas Kudzys posėdyje teigė, jog projektą pamatė tik prieš savaitę.

REKLAMA

"Lietuvos pramonininkų konfederacija seniai kalba tiek apie emigracijos, tiek apie migracijos svarbą, kiek jinai yra svarbi visam Lietuvos verslui, pramonei ir ateityje darys įtaką ekonomiką. Tačiau norėčiau atkreipti jūsų dėmesį, kad šis dokumentas nebuvo nei svarstytas, net nebuvo pristatytas verslo visuomenei. Praktiškai mes tik prieš savaitę pastebėjome šį dokumentą ir pradėjome jį analizuoti", - sakė V.Kudzys.

Pasak jo, Migracijos gairėse yra pakankamai daug vietų, kurias reikėtų sukonkretinti: "Siūlytume projektą atidėti, įtraukiant tas verslo institucijas, kurios tiesiogiai suinteresuotos".

REKLAMA
REKLAMA

Premjero siūlymu, Vyriausybė trečiadienį gairėms pritarė, o į pramonininkų pasiūlymus pažadėjo atsižvelgti.

V.Kudzio teigimu, 22 puslapių dokumente daugiausia kalbama apie esamą padėtį, o likusi dalis - bendros frazės ir lozungai.

"Projekto apimtis - 22 lapai, iš jų 14 puslapių - esamos padėties aprašymas. Ir tik likusiuose aštuoniuose puslapiuose kažkas bandyta parašyti, bet tai bendros frazės, lozungai. Iš esmės šis dokumentas yra sukurtas valdžios institucijų kabinetuose, nors migracijos procesai, tiek dėl išvykstančios, tiek dėl atvykstančios darbo jėgos daugiausiai įtakos turi verslui, pramonei", - BNS sakė V.Kudzys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, vasario pradžioje pramonininkai ketina pristatyti savo poziciją dėl migracijos.

"Vasario 4 dieną bus posėdis, kuriame pristatysime, kaip mes matome situaciją. Dabar padėtis yra tokia, kad Vyriausybė patvirtino savo, mes - savo, bet ar mūsų keliai kada nors susikirs?", - sakė pramonininkų atstovas.

Dokumente rašoma, kad tik pastaraisiais metais, Lietuvos ūkiui atsigaunant, palaipsniui pradeda didėti imigracijos bei grįžtamosios migracijos mastas ir mažėti emigracija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų