REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rusijos nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK) šeštadienį pranešė apie keturių nusikaltėlių likvidavimą viename policijos užblokuotų pastatų Dagestano sostinėje Machačkaloje.

Rusijos nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK) šeštadienį pranešė apie keturių nusikaltėlių likvidavimą viename policijos užblokuotų pastatų Dagestano sostinėje Machačkaloje.

REKLAMA

Papildyta 14:25

Kaip informuoja Rusijos nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK), viename iš policijos apsuptų pastatų Machačkaloje nukauti jau 7 nusikaltėliai.

„Užkirstas kelias dar vienam banditų mėginimui prasiveržti, keturi nusikaltėliai neutralizuoti“, – sakoma NAK pranešime.

Nusikaltėliai buvo blokuoti viename pastatų Semendero gyvenvietėje, Machačkalos Kirovo rajone.

Anksčiau buvo pavykę susitarti su „užblokuotais banditais ir išvesti iš namo moterį su trimis vaikais“, nurodė NAK.

Kaip informuoja lifenews.ru tarp sulaikytųjų nusikaltėlių nukautas ir jų vadas Maksimas Alijevas, galimai dalyvavęs sprogdinimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikalstamosios grupuotės lyderis Maksimas Alijevas ir dar trys grupuotės nariai buvo nukauti specialios operacijos metu, vykdytos Machačkaloje, Krasnodarskajos gatvėje, pranešė NAK.

REKLAMA

Informuojama, kad tarp nusikaltėlių – viena moteris. Tai Zaira Alijeva – vieno iš nusikaltėlių žmona. Prieš operaciją jai buvo pasiūlyta palikti slėptuvę ir pasiduoti, tačiau moteris atsisakė tai padaryti.

Manoma, kad moteris galėjo būti ruošiama teroristiniam išpuoliui kaip mirtininkė. Šie faktai kol kas tikslinami. Sužeista septyniolika, iš jų penki policininkai.

Išankstiniais duomenimis, tai yra kerštas viešbučio savininkui, nes šis atsisakė mokėti nuskaltėliams duoklę. Verslininkui jau anksčiau buvo grasinama ir pagaliau šie grasinimai buvo įgyvendinti. Prieš tris mėnesius jau buvo bandoma susprogdinti pastatą į pirmą aukštą įmetus paketą su sprogmeniu. Tada sprogmuo nesuveikė.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį apie 19 val. 50 min. grupė kovotojų iš granatsvaidžio apšaudė restoraną „Zolotaja imperija“ Machačkaloje, paskui susprogdino automobilį, sakė naujienų agentūrai „Interfax“ vienas Dagestano teisėsaugos pareigūnų.

Per šį išpuolį sužeista 17 žmonių, tarp kurių - 5 pareigūnai, bet niekas nežuvo. Šešiems sužeistiesiems pagalba suteikta vietoje, likusiejinugabenti į ligoninę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų