REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulius Masalskis, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Danijoje ir Švedijoje pastarosiomis dienomis bangos priplakė prie kranto mažiausiai 8 padvėsusias karves. Skandinavijos šalių policija įtaria, kad karvės buvo išmesto už borto kažkur Baltijos jūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Švedijoje ir rytinėje Danijos pakrantėje žmonės jau aptiko mažiausiai aštuonias negyvas karves. Paaiškėjo, kad kai kurios iš jų greičiausiai buvo nušautos. Kitų kojos surištos mėlyna virve ir visos jos yra juodai baltos spalvos pieninės holšteinų veislės. Švedai ir danai dabar bando išsiaiškinti, ar gyvuliai nebuvo išmesti į jūrą kur nors pietrytinėje Baltijos dalyje.

REKLAMA

Švedų nuomone, greičiausiai laivas su karvėmis plaukė iš Kaliningrado uosto, arba iš Lenkijos pakrantės, arba iš Klaipėdos. Policijos atstovai pripažino, kad identifikuoti tokį karvių krovinį nebus paprasta, nes žymės, kurios įsegamos karvėms į ausis, yra nupjautos. Bet, sprendžiant pagal vieną išlikusią metalinę dalį, karvės greičiausiai ne iš Europos sąjungos šalių. Tai reikštų, kad gyvasis krovinys greičiausiai plaukė iš Rusijos, arba buvo skirtas Rusijai.

Ištyrę prie kranto priplaktas karves, Švedų veterinarai nerado jokių sveikatos sutrikimų ir kol kas visai neaišku, kodėl jos buvo išmestos už borto. Toks elgesys su kroviniu, ypač gyvu, yra draudžiamas pagal visus tarptautinius laivybos įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų