REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad akcizu neapmokestinamą dyzeliną galės įsigyti ne tik augalų, bet ir gyvulių bei grybų augintojai, bitininkai.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad akcizu neapmokestinamą dyzeliną galės įsigyti ne tik augalų, bet ir gyvulių bei grybų augintojai, bitininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Bus įtrauktos naujos grupės ir patikslintas kompensuojamo dyzelino kiekis. Papildomai bus galimybė, kai notifikuos Europos Komisija, dyzelinu naudotis kiaulininkystės ūkiams, paukštininkystės ūkiams, taip pat grybų augintojai. Ir tas dyzelino kiekis visumoje padidės gyvulininkystės sektoriui", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna.

REKLAMA

Anot jo, gyvulininkystės sektorius sukuria didelę pridėtinę vertę, todėl jam turėtų būti taikomos lengvatos.

"Jeigu pasižiūrėjus į visą sukuriamą pridėtinę vertę, ilgesnę gamybos grandinę ir lygesnes konkurencines sąlygas, tai turbūt suprantame, kad ir šie ūkiai turi turėti lygesnes konkurencines sąlygas, kadangi jie sukuria daug pridėtinės vertės ir apriboti jų naudojimąsi beakciziu dyzelinu yra neteisinga", - aiškino ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V.Juknos, valstybės biudžetas dėl naujų lengvatų pinigų neturėtų prarasti, nes dyzelino kiekis išliks toks pat visiems ūkininkams, tiesiog bus perskirstytas.

"Yra principas tas, kad yra tas pats beakcizio dyzelino kiekis, tiesiog bus vykdomas tam tikras perskirstymas, atsižvelgiant į Agrarinės ekonomikos instituto ir kitų mokslininkų paskaičiavimus", - aiškino ministras.

Iki šiol gyvulių augintojai pigesnio dyzelino galėjo įsigyti, jei turėdavo ganyklų, arba augindavo tam tikras augalų kultūras.

"Dabartiniu metu buvo skiriamas dyzelinas, priklausomai nuo turimų pievų kiekių, nuo kultūrų auginimo, už plotą. O tie, kurie laikė gyvulius, jiems to kiekio dažnai nepakakdavo, kadangi reikalinga ir žymiai daugiau žemės ūkio darbų, norint paruošti pašarus. Šiuo metu atsiranda atskiroms gyvūnų rūšims taip pat naudoti beakcizį dyzeliną", - teigė V.Jukna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerija nurodė, kad pritaria siūlymui, tačiau su sąlyga, kad dėl jo valstybės biudžetas surinks planuojamas pajamas.

Akcizų įstatymo pakeitimams turės pritarti Europos Komisija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų