REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovai trečiadienį pasiūlė kolegai Egidijui Vareikiui trauktis iš parlamento. Sutarta, kad savo sprendimą jis praneš po savaitės.

Tai po susitikimo su E.Vareikiu žurnalistams pranešė TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius ir vicepirmininkė Irena Degutienė.

E.Vareikis po susitikimo su jais tvirtino svarstąs visus variantus.

"Buvo pasiūlyta, kad iki kitos savaitės jis turi mums atsakyti, o pasiūlymas buvo tai, kad jam reikėtų vis dėlto sustabdyti savo narystę kaip Seimo nario, tai yra padėti mandatą, eiti daugiau dirbti pedagoginėje veikloj, akademinėj. Iš tikrųjų žmogus puikus dėstytojas, mylimas studentų, ir nepasitraukdamas iš politinio, partinio gyvenimo, jis sustiprėtų ir psichologiškai, ir savo pasveikimą įtvirtintų, o 2016 metais toliau galėtų dalyvauti Seimo rinkimuose", - sakė I.Degutienė.

A.Kubilius atkreipė dėmesį, kad parlamentaro darbas labai viešas, todėl tai gali būti kliūtis E.Vareikiui po ilgo gydymosi grįžti dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

"Galime pasidžiaugti, kad žmogui medikai padėjo, bet taip pat žinome, kad tokios ligos yra sudėtingos. Galima užjausti žmogų, ir kyla klausimas turint tokių ligų, ypač dabartiniu metu, ar toks viešas darbas Seime jam yra tinkamas. Sutarėme, kad dar šiek tiek apgalvos situaciją mūsų kolega Egidijus Vareikis ir po geros savaitės susitikę apsitarsime galutinai", - kalbėjo A.Kubilius.

REKLAMA

Pasak I.Degutienės, po kelis mėnesius trukusio gydymo kurso kolega jai pasirodė sutvirtėjęs psichologiškai.

"Iš pokalbio supratau, kad tikrai yra sutvirtėjęs psichologiškai, išėjęs iš krizinės situacijos ir, manau, jis priims teisingą sprendimą", - sakė ji.

E.Vareikis tvirtino dar nežinąs, kaip pasielgs.

"Aš ir pats svarstau visokias galimybes. Tai, kas buvo man prieš pusę metų, žinojau, kad su tokia liga negaliu būti Seimo nariu. Šiandien jaučiuosi sveikas. (...) Aš pusę metų sveikau, kad ateičiau čia. Jeigu matysime, kad negaliu (dirbti - BNS), tai negaliu", - kalbėjo Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad šiuo atveju jam svarbiausia - sveikata.

"Tikrai nemanau, kad buvimas Seimo nariu yra amžinas, juolab, kad ne savo valia čia atsirandu, rinkėjų valia. Apie visa tai galima pagalvoti. Reikia pagalvoti, kas būtų gerai - gal šiek tiek egoistiškai pasakysiu - ir mano sveikatai. Savęs aukoti dėl Seimo turbūt irgi negaliu, be to, yra tokie dalykai, kaip politinė sveikata", - kalbėjo E.Vareikis.

Šią savaitę TS-LKD narys E.Vareikis grįžo į Seimą po kelių mėnesių gydymosi kurso. Jo parlamente nebuvo visą rudens sesiją - nuo rugsėjo 10-osios iki gruodžio 23-iosios. Parlamentaras BNS sakė, kad jam buvo diagnozuota depresija.

Pernai politikas buvo keliskart įsipainiojęs į incidentus, susijusius su alkoholio vartojimu. Be to, trečiadienį dienraštis "Lietuvos rytas" pranešė, kad po ilgos pertraukos į darbą grįžęs E.Vareikis parlamento buhalterijai pateikė sąskaitas, kurias prašo padengti iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų. Seimo kancleris Jonas Milerius nepaneigė, kad gydydamasis politikas pasistengė išnaudoti visą šiai veiklai skiriamą limitą - beveik 6,7 tūkst. litų per ketvirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E.Vareikis į parlamentą išrinktas pagal TS-LKD sąrašą. Jam pasitraukus jo vietą Seime galėtų užimti toliau kandidatų sąraše esanti Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų