REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šios naujienos laukė visi, kurie jau devynias dienas nerimauja dėl legendinio „Formulės-1“ lenktynininko 45 metų Michaelio Schumacherio gybybės – pirmą kart atsirado viltis, kad septyniskart pasaulio čempionas po nelaimės slidinėjant išgyvens, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vokietį prižiūrintys medikai konstatavo, kad nukentėjusiojo sveikatos būklė stabili, tačiau reikalauja nuolatinės priežiūros. Už šio „sauso“ sakinio slypi daug daugiau. Šeimai ir draugams tai – nedidelis atsipalaidavimas po ilgų dienų įtampos.

REKLAMA

Gydytojų komanda su vadovu profesoriumi Jeanu-Francois Payenu priešakyje jau nebekalba apie itin didelį pavojų gyvybei. Tiesa, neatmetama galimybė, kad būklė gali ir pablogėti.

Anot „Bild“ informacijos, praėjusią savaitę net dukart atrodė, kad M. Schumacheris kovą dėl gyvybės pralaimės. Penktadienį smegenų skenavimo rezultatus kai kurie gydytojai įvardijo kaip katastrofiškus.

Savaitgalį pritaikę naują gydymo metodą gydytojai jau drąsiau kalba, kad M. Schumacheriui pavyks išsikapstyti iš mirtino pavojaus. Kada medikai vokietį mėgins pažadinti iš dirbtinės komos, kol kas neaišku. Taip pat nežinoma, ar buvęs lenktynininkas bus sveikas, kokių pasekmių turės galvos trauma.

REKLAMA
REKLAMA

Kas vyks toliau? Per ateinančias dienas, o gal savaites toliau bus taikomi testai, padėsiantys nustatyti, kaip funkcionuoja smegenys, kai praeis tinimas. Žinoma, net ir esant stabilios būklės gali kilti komplikacijos, sukelsiančios pavojų gyvybei.

Dėl to oficialus ligoninės pranešimas skamba taip: „Gydytojų komanda tebelaiko Michaelio situaciją kritiška.“ Atsarga gėdos nedaro. Vis dėlto, tai – geriausia naujiena per devynias dienas po M. Schuamcherio nelaimės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų