REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmieji lietuviški palydovai „LitSat-1” ir „LituanicaSAT-1“ NASA skrydžių bazėje jau parengti kilimui į kosmosą. Šiuo metu numatyta, kad į kosmosą jų raketa nešėja turėtų kelti jau šį trečiadienį, sausio 8 d. Jei raketos paleidimo laikas nesikeis, TV3 televizija 20.25 val. Lietuvos laiku tiesiogiai transliuos šios unikalios kelionės startą, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad NASA skrydžių bazėje raketos paleidimo metu dirbs specialus TV3 žinių korespondentas Vytautas Dovydaitis. Žurnalistas jau buvo nuvykęs už Atlanto anksčiau, kuomet kosmoso misijos startas buvo planuojamas dar prieš Naujuosius metus, ir dabar jau su nekantrumu laukia raketos paleidimo momento.

„Visa kosmoso industrija, susipažinus iš arčiau, palieka iš tiesų didelį įspūdį. NASA skrydžių bazėje apstu naujausių technologijų ir viskas čia daroma itin kruopščiai bei atsakingai. Gruodžio mėnesį misijos startas atidėtas dėl gedimų kosmoso stotyje. Tiesa, kadangi nauja skrydžio data buvo numatyta po keleto savaičių, saugumui užtikrinti visa gigantiško dydžio raketa „Antares”, kuri kels erdvėlaivį „Cygnus” su mūsų palydovu, taip pat buvo perrinkta iš naujo, patikrinant kiekvieną jos detalę”, – sakė V. Dovydaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų