REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje kasmet klausiame verslo bendruomenės, ko ji tikisi kitąmet. Praėjusius metus įvertinę pozityviai, dauguma verslininkų nori šiame kelyje išlikti ir 2014-aisiais, o verslo bendruomenei linki ramybės.

REKLAMA
REKLAMA

Dalius Trumpa, „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas

Mūsų įmonei, kaip ir visai pieno pramonei, metai buvo neblogi. Jeigu ne paskutiniai įvykiai, susiję su Rusijos draudimais, metus būtų buvę galima įvertinti netgi gerai. Džiugu, kad kelinti iš eilės metai yra geri – ir perdirbėjams, ir žemdirbiams, kuriems sugebame mokėti gana aukštas žaliavinio pieno supirkimo kainas, ir mums, nes galime be didelio vargo parduoti savo produkciją. Ateinančius metus prognozuojame santūriai, nes tikėtina, kad rinkos kada nors gali sustoti. Tokio didelio augimo, koks buvo šiais metais, nesitikime. Paeiliui trejus metus iš eilės gerai būti negali.

REKLAMA

Norėtume, kad kitąmet pasikeitimų, ypač susijusių su įstatymais, būtų kuo mažiau. Gal šios Vyriausybės neaktyvumas ir yra pliusas, mat nepridaroma įstatymų pakeitimų, kurie vėliau viską sujaukia ir tenka ilgai bei nuobodžiai prie jų taikytis.

Vladas Lašas, bendrovės „Skubios siuntos“ generalinis direktorius

2014-ųjų išvakarėse kviečiu kiekvieną iš mūsų pagalvoti, kokios ateities norime. Jūsų šeimai, verslui, bendruomenei, miestui, šaliai. Idėjomis ir mintimis apie ateitį verta dalytis, o tada kartu su savo „svajonių komanda“ tokią ateitį susikurti. Turėkime ryžtoo tiesiog imti ir daryti. 2014 metais prasidės giluminiai pokyčiai daugelyje tradicinių sričių, bus iki šiol mažai paliestų technologijų šuolių. Pavyzdžiui, transporto ir logistikos srityje eksponentiniu tempu plėtosis bandymai su automobiliais be vairuotojų, skraidančiais aparatais be pilotų, vietos gamyba bus pagrįsta 3D spausdinimu. Per kelerius metus įvyksiantys radikalūs pokyčiai šiose ir kitose srityse neleidžia tikėtis ramios, įprastos ateities. Didelę dalį šių pokyčių sukurs nedidelės kompanijos, todėl tai labai gera galimybė kurti ir bandyti šias globalią įtaką turinčias technologijas ir mums patiems Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Romualdas Bėkšta, „Ergolain“ įmonių grupės vadovas

Tikiuosi ramybės. Kad nereikėtų kiekvieną dieną per daug išgyventi, kas nutiks. Ir kad nelauktų kas už nugaros. Kiekvieną dieną gaudai žinias, ar kas nors pablogėjo, ar ne. Pasaulis vis dar vaikšto peilio ašmenimis, niekada nežinai, į kurią pusę jis pakryps.

Norėtųsi, kad galų gale pakryptų į gera. Norėtųsi, kad atsirastų jausmas, jog viskas yra aišku, kad galėtume prognozuoti ne mėnesiui ar dviem, o pusmečiui ar metams. Žinoma, ne viskas yra taip niūru, bet dar trūksta užtikrintumo. Esame maža valstybė, blaškoma išorinių vėjų, tad norėtųsi, kad jie nebeblaškytų, kad patys juos šiek tiek blaškytume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nidas Kiuberis, „Coffee Inn“ kavinių tinklo bendraturtis

Šiuo metu kava ir jos kultūra pasaulyje išgyvena aukso amžių. Žmonėms labiau rūpi, kokią kavą, kur užaugintą ir kaip paruoštą jie geria. Pradeda rūpėti ir mūsų šalyje. Mes savo kavą skrudinome patys, atidarėme „kavos laboratoriją“, nes tikime, kad vis daugiau žmonių vertins meistrišką kavos gamybą. Kitus metus matome kaip dar brandesnės ir labiau išmanančios apie kavą visuomenės metus.

Vytas Zabilius, NT agentūros „Ober-Haus“ generalinis direktorius

Tikiuosi, kad kiti metai bus dar geresni negu šie. Mūsų sektoriuje jaučiamas tamprus, tvirtas atsigavimas – tiek iš plėtotojų pusės, tiek iš pirkėjų. Bankai į padėtį taip pat jau žiūri pozityviai. Ir kitų metų tendencijose teigiamos. Nors yra rizikos, susijusios su Rusijos finansų sektoriaus padėtimi, Lietuva jau yra nemažai persiorientavusi į kitas rinkas, tad nemanau, kad didžiosios Rytų kaimynės problemos turėtų didelės įtakos Lietuvai.

Palinkėčiau gero darbo ir subalansuotos rinkos – tiek pirkėjo, tiek pardavėjo. Tada išlošia visi – ir tie, kurie stato, ir tie, kurie perka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų