REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kipre įsikūrusi emigrantė: Lietuva – perspektyvi šalis

5 metus Kipre gyvenanti Justina Remeikaitė sako, kad Lietuva yra perspektyvi šalis, galinti pasigirti tobulėjančiais jaunais žmonėmis.

„Manau, kad Lietuvoje situacija keičiasi. Viskas Lietuvoje yra gerai – nesijaučia, kad ten būtų labai didelė krizė. Matau nuostabų jaunimą, žmonės tobulėja, mokosi. Nežinau, kas ten yra blogai. Mano akimis žiūrint, viskas Lietuvoje perspektyviai ir puikai juda į priekį“, - Žinių radijo laidoje „Salos“ pirmadienį sakė J. Remeikaitė.

Ji sako grįžtanti į Lietuvą labai dažnai – iki 4 kartų per metus:

„Man patinka, gera Lietuvoje. Vasarą stengiuosi užsukti į kokį festivalį Lietuvoje. Esu tarpinis variantas – viena koja ten, kita ten. (...) Tėvynėje traukia viskas: pradedant nuo šeimos, draugų, gamtos – viskas. Tai yra tėvynė bet kokiu atveju. Manau, kad bet kuris emigrantas sutiks su manim, kad visur gerai, bet namie geriausia. Tai yra taisyklė, kuri galioja mums visiems“, - pasakojo J. Remeikaitė.

Į Kiprą nuvykusi tik pailsėti, mergina įsidarbino barmene, o po metų rado ir rimtesnį darbą. Dabar J. Remeikaitė turi nekilnojamojo turto verslą ir dirba, kaip ji sako, daug. Dėl šios veiklos J. Remeikaitė kol kas neplanuoja grįžti gyventi į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

J. Remeikaitė pasakojo, kad Kipre yra aktyvi ir draugiška lietuvių bendruomenė. Jos žiniomis, 2009 metais ten buvo apie 200 nuolat gyvenančių lietuvaičių, o dabar skaičius galėtų siekti ir 1000.

REKLAMA

„Visą laiką susitinka lietuvių bendruomenė per krepšinio varžybas. Čia yra taisyklė „numeris vienas“ ir niekam dėl to net klausimų nekyla. Susibėga ta bendruomenė maždaug kartą per 2-3 mėnesius. Jie nėra mano labai artimi draugai, bet tai yra geri pažįstami lietuvaičiai, kuriuos visą laiką malonu pamatyti, pasikeisti idėjomis, pabendrauti, pasidarome kartais cepelinų vakarėlius“, - sakė J. Remeikaitė.

Pasak jos, su lietuviais susitikti gera vien dėl to, kad galima pakalbėti gimtąja kalba:

„Nesvarbu, kur esame, vis tiek esame lietuviai. Nėra taip, kad mes susitinkame ir bendraujame dėl to, kad reikia. Tiesiog tokie yra žmonės čia šiuo metu, kad yra malonu susitikti, aptarti Lietuvos aktualijas. Visada smagu pasibendrauti lietuviškai.“

REKLAMA
REKLAMA

Susitikusi lietuvių bendruomenė Kipre, kaip teigia J. Remeiakitė, ne keiksnoja politikus, o mini Lietuvą geruoju.

J. Remeikaitė pasakojo, kad ne tik lietuviai Kipre domisi tėvynės aktualijomis, bet ir patys kipriečiai neblogai jas išmano:

„Nors Kipras yra absoliuti futbolo šalis, bet (...) man teko sutikti žmonių, kurie ne tik žino mūsų krepšininkus, bet ir puikiai orientuojasi istorinėje, ekonominėje ir politinėje situacijoje. Kai mūsų ponas meras (Vilniaus meras Artūras Zuokas – red.) pervažiavo su tanku mersedesą, čia sukėlė didelę susižavėjimo bangą, nes Kipre visi parkuojasi ten, kur nori. Tad vietiniai nėra kažkokie buki žmonės, kurie toliau savo salos nemato.“

Kalbėdama apie savo laisvalaikį, mergina sakė, kad dažniausiai jį leidžia bėgiodama, su draugais gerdama kavą ar vaikščiodama pajūriu. Viduržiemio jūra, anot J. Remeikaitės, yra tokia šilta, kad ten puikiausiai galima maudytis ir žiemą.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų