REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Saulius Masalskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kanados sostinę ir kitas Amerikos šiaurės rytinės pakrantės teritorijas užgriuvo neregėto masto apledėjimas, bet piečiau ta pati audra atnešė ir rekordinę šilumą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip sekmadienio naktį Toronte sproginėjo aukštos įtampos transformatoriai, nes neatlaikę ledo svorio laidai trūkinėjo ir trumpino. Degančius tranformatorius nufilmavo ir patys Toronto gyventojai ir stebėjimo kameros.

REKLAMA

Elektros teikimo kompanijų duomenimis energijos neturi apie pusė milijono gyventojų. Sniegas ir šąlantis lietus visiškai paralyžiavo eismą kai kuriose Toronto gatvėse ir miesto apylinkėse.

Šiuo metu lietus liovėsi, bet temperatūra toliau krinta ir jis pakils vėjas apledėjusios medžių šakos pradės dar labiau lūžinėti. Dėl nuo aukštų pastatų krintančių varveklių Toronto centre teko uždaryti kelis centrinius verslo kvartalus. Dėl apledėjimo sukeltų avarijų be energijos liko dvi dideles Toronto ligonines ir jos buvo priverstos įsijungti avarinius generatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Remontininkų tarnybos prognozuoja, kad gedimus pavyks likviduoti ne anksčiau kaip per tris dienas. Dėl tokių prastų oro sąlygų smarkiai sutriko skrydžiai Kanados pietryčiuose ir JAV šiaurės rytuose. Ten apledėjimas panašiai užgriuvo Naujosios Anglijos valstiją.

Kita vertus ta pati audra, kuri atnešė apledėjimą į Kanadą stumtelėjo į rytinę šiaurės Amerikos pakrantę neįprastai šiltą orą. Pavyzdžiui, Niujorko centriniame parke temperatūra viršijo 20 laipsnių šilumos. Tai – naujas šilumos rekordas baigiantis gruodžio mėnesiui. Panašiai sušilo Filadelfijoje ir Vašingtone.

Meteorologai prognozuoja, kad antradienį ši šilumos banga turėtų baigtis ir temperatūra vėl nukris iki nulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų