REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visiems gerai, o Tau taip liūdna „nors kauk“. Gyvenimas slysta iš po kojų, niekas nedžiugina... O rimtos priežasties lyg ir nėra. Tai vienas iš depresijos požymių. Svarbiausia nedelsti ir laiku pradėti ją gydyti.

REKLAMA
REKLAMA

Tik nereikia tikėtis stebuklo

Itin svarbu pasikonsultuoti su kvalifikuotu psichiatru. Tai yra pirmas žingsnis, kurį Jūs privalote atlikti. Reikia suprasti, jog problema pati savaime neišsispręs. Žmogui reikia stengtis pakeisti savo gyvenimo būdą. Tik blogiausiu atveju derėtų pradėti gerti antidepresantus.

REKLAMA

Svarbiausia jų daug nevartoti, nes prie antidepresantų itin greitai priprantama. Žinoma kvalifikuotas ir gerai išmanantis savo darbą psichiatras tabletes parinks tik tokias, kurios  labiausiai tinka konkrečiam žmogui. Tik nereikia tikėtis stebuklo, svarbiausia būti kantriems ir po truputį gydytis...

Reikia pripažinti, jo Tu turi problemą. Jei esi įsitikinęs, jog sergi depresija, stenkis apie tai nuolat negalvoti. Nuo to geriau tikrai nebus. Liga taip greitai nepasitrauks. Gydymas gali užtrukti iki metų, kartais trunka visą gyvenimą. Tai priklauso nuo pačios žmogaus ir jo pasiryžimo išgyti. Stebuklų nebūna. Reikia stengtis realiai vertinti situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Nereikėtų atsiriboti nuo aplinkos

Reikia dirbti su savimi. Suvokti savo gyvenimo tikslus. Formuoti save kaip asmenybę. Tam labai padeda knygų skaitymas. Tai savotiška meditacija. Skaitydamas žmogus užmiršta savo rūpesčius, atsipalaiduoja ir pan.

Juk šiais laikais yra daugybė knygų, kurios skirtos įvairiems žmonėms. Taigi vienas iš būdų, ir itin veiksmingas, apmalšinti depresiją yra knygų skaitymas.

Taip pat stenkis dalintis savo mintimis ir jausmais su Tau artimais žmonėmis. Stenkis susirasti naujų draugų. Bendravimas šiuo atevju yra labai svarbu. Nereikėtų atsiriboti nuo aplinkos. Tai skatina dar didesnę depresiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stenkis kuo dažniau išsipasakoti savo problemas, kad ir kokios nereikšmingos jos beatrodytų. Nepamiršk, jog šeimos nariai Tau taip pat pasiruošia padėti. Svarbu suvokti, kad nesi vienišas. Visada atsiras žmogus, kuris norės Tau pagelbėti.

Nesistenk būti perfekcionistu

Domėkis kitais žmonėmis. Stenkis įsijausti ir į jų problemas. Galbūt suvoksi, jog Tavosios nėra jau tokios didelės. Tik nesistenk susidraugauti su kuo daugiau žmonių. Atmink, jog visiems draugas netapsi. Juk svarbu ne kiekybė, o kokybė.

Patartina susirasti draugų, kurių pomėgiai kiek skirtųsi nuo Tavųjų. Galbūt Tu panorėsi save išbandyti kitoje srityje? Žmogui, sergančiam depresija, svarbu nenuobodžiauti, rasti veiklos ir pan.

REKLAMA

Plėsk savo akiratį. Kuo labiau būsi užsiėmęs žmogus, tuo mažiau laiko liks galvoti apie savo problemas ir gilintis į savo jausmus. Tiesiog būsi nuolat užsiėmęs. Tik „neperlenk lazdos“. Jei „velniškai“ nesinori ką nors veikti, geriau nieko ir nedaryk. Prievartos būdu nieko nepasieksi. Taip pat stenkis vyti šalin neigiamas mintys. Kuo daugiau optimizmo!

Nesistenk būti perfekcionistu. Nebūk pedantiškai tvarkingas. Nesiek būti tobulas visose gyvenimo srityse. Vis vien toks nebūsi... Kam be reikalo švaistyti savo energiją ir laiką? Geriau jį skirk savianalizei.

Daug kas galvoja, jog depresija yra ponų liga. Tik pasiturintys žmonės gali leisti sau tokią „prabangą“. Juk šiais laikais visi tik ir galvoja, kaip užsidirbti. Nėra laiko liūdėti ar juolab gilintis į savo jausmus. Bet ar tai gerai? Ar tai tik nėra depresijos užuomazga?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų