REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę – siūloma Seimui grąžinti pakartotinai svarstyti praėjusią savaitę priimtas Pelno mokesčio įstatymo pataisas, apribojančias įmonių teisę pelną dengti anksčiau patirtais nuostoliais.

REKLAMA
REKLAMA

Atkreipiamas dėmesys, kad naujas teisinis reglamentavimas, kai Lietuvos bendrovėms anksčiau patirtais nuostoliais leidžiama padengti iki 70 proc. apmokestinamojo pelno, pablogins investicinę aplinką šalyje, sumažins verslo galimybes kurti naujas darbo vietas ir didinti darbo užmokestį.

REKLAMA

Liberalai pabrėžia, kad įsigaliojus naujiems Pelno mokesčio įstatymo pakeitimams Lietuva taps nepajėgi konkuruoti dėl investicijų su kaimynine Latvija, kur nuostolių perkėlimas neribojamas, o taip pat – Estija, kur pelno apmokestinimas atidedamas iki jo paskirstymo, bei Lenkija, kurioje mokestinių nuostolių perkėlimas galimas iki 5 metų laikotarpiu.

„Valdžia neturi teisės bausti viso Lietuvos verslo ir bloginti investicinę aplinką šalyje vien dėl to, kad surenkamas pelno mokestis iš komercinių bankų neatitinka lūkesčių. Gerai žinome, kad įmonės savo pelną gali perkelti į kaimynines šalis, todėl tai mokesčių surinkimo problemos neišspręs, o atvirkščiai – ją tik dar labiau pagilins. Atsižvelgiant į visas aplinkybes, raginame Seimui grąžinti Pelno mokesčio įstatymo pataisas – įstatymą būtina tobulinti, jei pagal verslo aplinkos patrauklumą Europoje ir pasaulyje nenorime nugarmėti į dugną“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų