REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Barista: tikra kava geriama be cukraus

Barista Viktorija Kuktorovaitė Žinių radijui papasakojo, kodėl nereikia piktintis aukštomis kavos kainomis, ką reiškia tobulai išplaktas pienas ir kaip reikia gerti kavą.

REKLAMA
REKLAMA

„Užeina į kavinę žmonės, aš jų nelaikau klientais, nes jie nieko neperka ir skundžiasi, kad čia viskas per brangu, čia viskas blogai, iš kur tokios kainos, ir išeina, bet tie žmonės nėra klientai. O tie žmonės, kurie užeina pas mane pirkti kavos, labai retai būna pikti, nepatenkinti kažkuo“, – laidoje „Radioaktyvūs“ pasakojo V. Kuktorovaitė.

REKLAMA

Baristos teigimu, kavos kainos Lietuvoje tikrai nėra per aukštos:

„Jeigu galvojat, kad kava yra tikrai per brangi, pasižiūrėkit kaip ji iki mūsų atkeliauja. Kava Lietuvoje neauga, ji auga šiltuose kraštuose. Ji yra renkama dažniausiai rankomis, kiekviena kavos pupelė iščiupinėta, vežama, apdirbama, skrudinama. Normalu, kad kava kainuoja tokius pinigus.“

Kalbėdama apie mūsų šalies ir užsienio kavos vartojimą, V. Kuktorovaitė pabrėžė, jog Lietuvoje vis dar populiaru gerti kavą išsinešimui:

REKLAMA
REKLAMA

„Daugeliui yra mados reikalas pasiimti puodelį ir eiti gatve, nusinešti į pamoką ar į paskaitą, pasidėti kavos puodelį ant stalo“.

Užsienyje, anot baristos, jau labiau pradedama vertinti kavos gėrimą kavinėse, nes „iš porcelianinio ar molinio puodelio kavos skonis bus visiškai kitoks negu iš popierinio puodelio“.

„Užsieniečiai labiau vertina tą tikrąjį kavos skonį. Mes, lietuviai, vis dar labiau vertiname sirupo skonį“, – sako V. Kuktorovaitė.

Baristų profesinė liga – negerti kavos bet kur. V. Kuktorovaitė svečiuose mieliau renkasi arbatą. Norint pajausti tikrąjį kavos skonį, reikėtų ją gerti be cukraus, pasakoja ji. Itin svarbu išmanyti kavos paruošimą, pavyzdžiui, kapučino kavai labai svarbu mokėti plakti pieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tobulai reiškia išplakti pieną taip, kad geriant kapučino nesinorėtų dėtis cukraus. Tobulai išplaktas pienas nebus atskirai pienas ir putos, tai bus vientisas saldus kremas. Tam tikroje temperatūroje pienas pasidaro pats saldžiausias ir jis suteikia kavai visai kitokį skonį“, – dalinosi patarimais V. Kuktorovaitė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų