• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jausdamasis prastai tu suvalgai daugybę prasto maisto. Ir kaipmat pasijauti geriau! Argi ne stebuklas? Tikra magija!

REKLAMA
REKLAMA

Juk nieko nuostabaus, jog ledai, nesveikai paruošta vištiena, kebabai ir įvairūs kiti patiekalai, iš tiesų pakelia nuotaiką! Daugumai žmonių toks maistas yra skanus, o valgant skanų maistą nuotaika gerėja savaime...

REKLAMA

Bet yra įrodyta, jog valgant greitai paruoštą, nesveiką maistą didėja rizika susirgti depresija.

Britų psichiatrijos žurnale yra rašoma, jog vartojant daugybę nesveiko maisto, pvz., saldumynus, keptus patiekalus, apdorotą mėsą, itin riebius pieno produktus, tikimybė susirgti depresija itin išauga.

Mokslininkai įnirtingai tvirtina, jog visi saldumynai ir riebūs patiekalalai negailestingai „lieka“ kūne ir darko figūrą, ypač kenkia cukrus. Žmogus, nepatenkintas savo kūno svoriu, retai kada būna laimingas.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, anot ekspertų, derėtų ypač vengti nesveiko maisto. Svarbiausia yra valgyti kuo daugiau vaisių bei daržovių. Vertėtų atsisakyti druskos arba stengtis jos vartoti kuo mažiau.

Užkandžiams rinktis sveikus produktus, pvz., kviečių paplotėlus, javainius. Jokiu būdu tik ne saldžius sausainius!

Sportas, kūno svoris, mityba – amžinos temos, kurios visada aktualios ir įdomios. Bet kuo daugiau apie tai yra rašoma, tuo labiau galima įsitikinti, jog svarbiausia yra stebėti, ką ir kaip valgai.

Juk žmogaus organizmas nėra šiukšlių dėžė! Negalima į jį mesti visokio šlamšto. Tai svarbiausia taisyklė, kuri dažnai yra užmirštama. Ypač per šventes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų