REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę prasidėjusių Baltijos šalių automobilių rinkimų „TopGear Apdovanojimai 2014“ vertinimo komisijoje dalyvauja ir garsus Lietuvos mados fotografas Gediminas Žilinskas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pripažino, kad teko šiek tiek pakoreguoti savo įtemptų darbų grafiką, kad galėtų prisijungti prie „TopGear“ apdovanojimų trijų dienų Lietuvos etapo. „Man šis projektas pasirodė labai įdomus. Visi vyrai daugiau ar mažiau domisi automobiliais“, – šypsojosi mados fotografas, apie transporto priemones išmanantis kur kas daugiau nei eilinis vairuotojas.

REKLAMA

Gediminui automobilis nėra vien tik transporto priemonė, padedanti greičiau įveikti darbų maratoną. G. Žilinskui itin svarbu, kad automobilis ne tik greitai ir saugiai nugabentų iki norimos vietos, bet ir keltų emociją. Tai bus vienas svarbiausių kriterijų, kuriais remdamasis komisijos atstovas vertins visus 22 modelius, pretenduojančius į Baltijos šalių Metų automobilio titulą: „Vertindamas mašinas atsižvelgsiu ne tiek į dinamines savybes, degalų sąnaudas ir kitus skaičius, o labiau į keliamą emociją. Neretai pakanka tik prieiti prie mašinos, ir jau nekantrauji ją vairuoti. O kartais žinai, kad tai tėra tik transporto priemonė nusigauti nuo taško A iki B. Tiesa, menininkai apskritai gyvenime viską vertina emociškai, o ne pagal praktiškus parametrus“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovo, sulaukus tam tikro amžiaus svarbus ir komfortas. G. Žilinskas ypač vertina galimybę važiuojant jaustis patogiai ir pailsėti prie automobilio vairo. „Man yra svarbi ir mašinos išorė, taip pat salono apdaila, medžiagų kokybė. Grožis – irgi keliamų emocijų dalis, nors šia tema būtų galima kalbėtis be pabaigos. Sakykim, aš visada pastebiu kėbulo linijas, man svarbu bendras kompozicijos ir spalvos įspūdis, ratlankių derinys, o kitas asmuo į tokius dalykus tik numos ranka. Gražią mašiną net ir dažniau norisi nuplauti, nes ji traukia aplinkinių žvilgsnius ir įpareigoja vairuotoją“, – šypteli fotografas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Žilinskas yra nepriklausomas mados, portretų ir reklamos fotografas, video menininkas, surengęs ne vieną savo darbų parodą. Jis bendradarbiauja su prestižiniais mėnesiniais mados ir kitais žurnalais: „L'Officiel“, „Laima“, „Ieva“, „Playboy“, „Žmonės“ ir kt.

Gruodžio 11-ąją prasidėjusiame „TopGear Apdovanojimų 2014“ konkurse pristatomi automobiliai išvyko į daugiau nei 1500 km žygį per devynis didžiausius Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestus: Kauną, Klaipėdą, Liepoją, Venstpilį, Rygą, Tartu, Pernu ir gruodžio 19 d. pasieks Taliną.

REKLAMA

Žygio metu „TopGear Apdovanojimų 2014“ komisija renka Baltijos šalių Metų automobilį ir nugalėtojus dar dvylikoje nominacijų: Metų visureigį, Metų vienatūrį, Metų sportinį automobilį, Metų sedaną, Metų hečbeką, Metų šeimos automobilį, Metų saugiausią automobilį, Interneto Metų automobilį, „TopGear“ prenumeratorių automobilį (balsuoja „TopGear“ prenumeratorių atstovai), „Neste Oil“ žaliausią automobilį, Kiekvieno cento vertą automobilį ir „Dell“ išmaniausią automobilį.

Komisiją sudaro Lietuvos, Latvijos ir Estijos „TopGear“ žurnalo redakcijų atstovai, 30 žurnalo prenumeratorių ir kviestiniai nariai – automobilių, sporto ir pramogų pasaulio atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų