REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metus veikianti socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus Vyriausybė sugeba atlaikyti Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ spaudimą, pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Noriu pasveikinti Vyriausybę, kad toliau tęsiami, bent jau vienas svarbus energetikos projektas – mūsų suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projektas, ir kad Vyriausybė sugeba iki šiol atlaikyti „Gazprom“ spaudimą, „Gazprom“ reikalavimus dėl mūsų energetinio savarankiškumo ir energetikos reformų. Tai vertinu kaip labai pozityvų Vyriausybės gebėjimą iki šiol“, – antradienį po susitikimo su ministrų kabinetu spaudos konferencijoje sakė D.Grybauskaitė.

Ji gyrė premjero Algirdo Butkevičiaus siekį laiku įgyvendinti SGD terminalo projektą.

„Norėčiau pasidžiaugti, kad premjeras pasisako ir nuosekliai siekia, kad LNG terminalas šalyje atsirastų laiku“, – sakė šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, energetinė nepriklausomybė lieka vienu svarbiausių strateginių prioritetų, o „ši Vyriausybė yra būtent ta Vyriausybė, kuri gali pasiekti tokį strateginį lūžį“.

REKLAMA

(papildyta 12.16 val.) Vyriausybė sukritikuota dėl neveiksnumo, pertvarkant Vilniaus šilumos ūkį

Lietuvos prezidentė antradienį sukritikavo Vyriausybę dėl šilumos ūkio pertvarkos. Dalios Grybauskaitės žodžiais, Vyriausybei gali tekti atsakomybė už stringančią šio ūkio pertvarką, pirmiausia Vilniuje.

"Skatinu šią Vyriausybę griežtai ir energingai šilumos imtis ūkio pertvarkos, ypač tuose miestuose, kur savivaldybės arba turi interesų, arba tiesiog atstovauja monopolistų interesams, arba nevykdo iš viso jokios reformos. Turiu galvoje ypač Vilnių, todėl kreipiuosi į Vyriausybę, kad finale tai gali tapti tiesiogiai Vyriausybės atsakomybė, jeigu šilumos ūkio pertvarka Vilniuje strigs, kai tuo tarpu kituose miestuose ši pertvarka vyksta greitai ir skaidriai", - po susitikimo su ministrų kabinetu antradienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

"Vyriausybė turi parengti vieną ir bendrą, o ne dvi konkuruojančias šilumos ūkio programas", - rašoma Prezidentūros pranešime spaudai.

Po pasisakymų nei prezidentė, nei premjeras Algirdas Butkevičius neatsakė į žurnalistų klausimus.

D.Grybauskaitė nuolat kritikuoja Vilniaus valdžią dėl nesugebėjimo tvarkytis šilumos ūkyje, o merą Artūrą Zuoką - dėl jo interesų šiame versle. Prezidentė yra pareiškusi, jog miesto šilumos ūkyje piktnaudžiaujama monopoline padėtimi, matomi "Icor" grupės interesai, o didelė dalis atsakomybės dėl to tenka savivaldybei.

Vilniaus šilumos ūkis yra išnuomotas Prancūzijos koncerno "Dalkia" valdomai "Vilniaus energijai", kuri yra susijusi su koncernu "Icor".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičiaus Vyriausybei – prezidentės komplimentai už atsakingą finansų politiką

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė už atsakingą finansinę politiką pagyrė vienerius metus dirbančią socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus vadovaujamą Vyriausybę.

„Pozityviai vertinu pastangas išlaikyti atsakingą finansų politiką. Būtent ji yra viena iš pagrindinių, kad galėtume ne tik įsivesti naują valiutą, bet ir atlaikytume tiek išorinius ekonominius veiksnius, tiek savo vidines problemas ir spręsti žmonėms reikalingus klausimus. Tai buvo visiškai ryškiai pozityvūs dalykai“, – po susitikimo su Vyriausybės nariais antradienį pareiškė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

Ji teigė vertinanti ir suprantanti šios Vyriausybės darbo aplinką ir jos sudėtingumą.

Prezidentė ir premjeras džiaugiasi Lietuvos pirmininkavimo ES rezultatais

Vilnius, gruodžio 10 d. (BNS). Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius antradienį sėkmingu pavadino besibaigiantį Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES) ir išskyrė pasiektą sutarimą dėl 2014–2020 metų biudžeto.

Po susitikimo su ministrų kabinetu prezidentė teigė, kad Lietuvos pirmininkavimas iš šalies „vertinamas labai teigiamai“.

„Noriu pasakyti, kad ir aš vertinu pozityviai, ir tai, ką girdime iš išorės, taip pat Lietuvos pirmininkavimas – tiek Seimo, tiek Prezidentūros, tiek pačios Vyriausybės – yra vertinamas labai teigiamai. Todėl norėčiau pasveikinti ir Vyriausybę, ir jos institucijas, kad ta užduotis buvo viena iš sėkmingiausių šios Vyriausybės darbe per šiuos metus“, – žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

Premjeras A.Butkevičius teigė, kad pirmininkaujant ES Tarybai vienas iš svarbiausių klausimų buvo susitarimas su Europos Parlamentu dėl daugiamečio ES biudžeto.

„Didžiulis buvo pasiekimas susitarti su Europos Parlamentu, kad būtų nauja finansinė perspektyva patvirtinta“, – bendroje spaudos konferencijoje sakė premjeras.

Savo pasisakymuose prezidentė ir premjeras nepaminėjo situacijos Ukrainoje. Šios šalies prezidento Viktoro Janukovyčiaus atsisakymas pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį aptemdė lapkričio pabaigoje Vilniuje vykusį svarbiausią pirmininkavimo ES renginį – Rytų partnerystės viršūnių susitikimą. Į žurnalistų klausimus premjeras ir prezidentė neatsakinėjo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų