REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip išvengti širdies priepuolio?

Klausiate – atsakome

„Mano mama yra širdininkė ir vėlų rudenį bei artėjant žiemai, kai orų kaita labai dažna, pasijunta kur kas prasčiau. Dažnai sutrinka jos širdies ritmas, kankina širdies priepuolio baimė. Gal savijautą galima pagerinti ne tik medikamentais, bet ir natūraliomis liaudiškomis priemonėmis?“ – klausia Zita.

REKLAMA
REKLAMA

Atsako Vegetarų draugijos vadovė Ksavera Vaištarienė.

Širdininkams labai naudingos gudobėlių bei sukatžolių arbatos – jos reguliuoja širdies ritmą. Vertėtų į arbatas įdėti ir trintų šermukšnių uogų, kurios valo kraujagysles. Be to, reikėtų riboti baltyminių produktų vartojimą – mėsos suvalgyti ne daugiau kaip šimtą gramų per dieną, o pieno visai atsisakyti.

REKLAMA

Baltymai užkemša kraujagysles, tad juos reikėtų pakeisti daržovėmis ir jų suvalgyti bent 400 gramų kasdien. Kalcio galima gauti ir su daržovėmis. Tad kiekvienam reikėtų suvalgyti po vieną žalią svogūną per dieną, juos galima naudoti ir tarkuotus kartu su morkomis. Tada pagerės bendra savijauta ir plaukų bei odos būklė.

Labai naudingi širdžiai ir apskritai visam organizmui ir kopūstai, kuriuos reikia valgyti žalius, raugintus ar truputį patroškintus su aliejumi ir žolelėmis. O kas savaitę būtina valgyti grikių košę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų