REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 metų valstybės ir savivaldybių biudžeto projektas dėl dar labiau didinamų valstybės išlaidų ir mažinamų pajamų yra trumparegiškas ir neatsakingas, bloginantis aplinką verslui ir sukuriantis šiltnamio sąlygas valstybės įmonėms, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Liberalai niekada nepritars biudžetui, kuris blogina sąlygas verslui, negerina sąlygų dirbantiems, o jų sąskaita sukuria šiltnamio sąlygas valdančiųjų globoje esančioms valstybės įmonėms. Itin išpūstos biudžeto pajamų surinkimo prognozės iš Pelno mokesčio ir PVM gali būti savižudiškos. Gali būti, kad valdantieji, numatę visam būriui politikų, valstybės tarnautojų ir kitų pareigūnų didinti atlyginimus kitąmet turės papildomai skolintis taupyklėje pritrūkus pinigų“, – sako E. Masiulis.

REKLAMA

 

Liberalai atkreipia dėmesį, kad socialdemokratų vadovaujama valdančioji koalicija rekordiškai žemai nuleido kartelę valstybės įmonėms. Iš jų dividendų 2014 metais planuojama surinkti tik 129 milijonus litų (pirminiam biudžeto projekte buvo numatyti 187 mln. Lt). Palyginti – 2012 metų valstybės biudžeto projekte numatytos pajamos iš valstybės įmonių dividendų siekė 589 mln. Lt, 2013 metais – 213 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų