REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės į tobulai nulietus modelius žurnalų puslapiuose, internetinėse svetainėse, televizijos reklamose vis dar žiūri kaip į lėlytes. Ir į tokias, kurios vargiai gali gyvenime nuveikti daugiau, nei pasistaipyti prieš objektyvą. Tačiau toks stereotipas yra visiškai neteisingas ir neturi nieko bendro su šiandienine modelių industrija.

REKLAMA
REKLAMA

Jau seniai praėjo tie laikai, kai pakakdavo puikios figūros ir dailios šypsenos. Taip, tiesos yra, kad prieš penketą ar dešimtį metų tereikėjo fizinių duomenų, pagal kuriuos klientai kviesdavosi merginas darbams, o užsienio modelių agentūros pageidaudavo jas matyti pas save, net jei pastarosios ir visiškai nekalbėdavo angliškai.

REKLAMA

Tačiau dabar, anot šios industrijos profesionalų, situacija yra kardinaliai pasikeitusi. Modelių, bei jais tapti norinčių merginų labai daug, o klientų resursai – senka. Konkurencija yra kaip niekada išaugusi, tad į atrankas darbui, vadinamuosius kastingus, šiandieną gali pretenduoti ir po trisdešimt, penkiasdešimt ar net daugiau merginų.

Žinoma, grožis ir dabar išlieka vienu kertinių akmenų sėkmingoje modelio karjeroje. Tai kažkas savaime suprantamo ir privalomo. Tačiau greta stoja lygiai tiek pat būtinos stiprios asmeninės savybės. „Išaugus konkurencijai merginoms, deja, nebepakanka būti tiesiog gražioms. Labai svarbios ir charakterio savybės, kuriomis jos galėtų išsiskirti iš minios, patraukti klientų dėmesį. Praktikoje pasitaiko ir tokiu atvejų, kada ypatingu grožiu neišsiskiriantis modelis pasiekia labai daug dėl trykštančios charizmos ir stipraus vidinio pasaulio“, – kalbėjo Rūta Bartašiūtė, modelių agentūros „RUTA model management“ vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Kokias savybes, nutiesiančias tiltą į ilgalaikes galimybes, konkrečiai išskirtų su modeliais dirbantys profesionalai? Mergina, visų pirma, turi mokėti palikti gerą pirmąjį įspūdį, gebėti save puikiai pristatyti ir „parduoti“ per itin trumpą laiką. Visais atvejais svarbu tikėti unikalia savimi nekopijuojant kitų, išlikti asmenybe nesislepiant po kauke. Originalumas yra tiesiausias kelias į sėkmę, tad neverta dėtis tuo, kuo nesama. Be to, nenatūralumas – visada greitai pastebimas.

Žengus pirmą sėkmingą žingsnį, vėliau nedera pamiršti punktualumo: vėlavimas į darbus, kastingus ar kitus susitikimus dar niekam kilti karjeros laiptais nepadėjo. Toliau seka tokie aspektai, kaip atsakingumas, nuoširdus, kokybiškas darbas. Nepaisant visų sukurtų iliuzijų apie supermodelių gyvenimą, tai yra ne laisvalaikio kelionės ar pramogos, bet darbas – nelengvas, reikalaujantis daug jėgų ir ištvermės. Tačiau jį atliekant tinkamai, rezultatų iš tiesų sulaukiama labai gerų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp būtinųjų savybių taip pat atsiduria lojalumas modelių agentūrai: blaškymasis, lakstymas iš vienos į kitą tikintis stebuklų naudos neatneš. Priešingai – tokias merginas pradedama vertinti kaip nepatikimas ir čia modelio karjera gali labai lengvai pasibaigti.

Be minėtųjų aspektų reikalingas ir merginų komunikabilumas, užsienio kalbų žinios. Mokėti bent jau anglų kalbą yra labai svarbu. Priešingu atveju komunikacija su užsienio klientais būtų labai komplikuota, todėl ir bendradarbiavimas – nepalyginamai mažiau tikėtinas.

Negalima teigti, kad iš modeliais dirbančių merginų yra reikalaujama nepasiekiamų savybių. Anaiptol. Čia svarbūs lygiai tie patys dalykai, kaip ir kitose srityse ar tiesiog kasdieniame gyvenime. Tačiau svarbu tai išskirti, nes atsakomybių, kurių kartais klaidingai įsivaizduojama nesant, modelio darbe išlieka daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų