REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

5. Skylės smegenyse

5. Skylės smegenyse

REKLAMA

Kovai su narkomanija skirta kampanija bandė įrodyti, kad net ir vieną kartą pavartojusio ekstazi žmogaus smegenyse gali atsirasti skylės. Ji rėmėsi prieš dešimtmetį išleista studija, kuri esą įrodanti šį faktą. Tačiau vėliau studijos autorius prisipažino, kad tyrime ekstazi apskritai nebuvo naudojamas, o tiriamoms bezdžionėms netyčia buvo paduotas metamfetaminas.

REKLAMA
REKLAMA

4. Vonios druska paverčia žmones kanibalais

Visai neseniai Floridoje vienas žmogus pavirto zombiu ir bandė apkramtyti kito žmogaus veidą vien dėl šalutinio vonios druskos poveikio. Kilo visuomeninė panika dėl šio naujos rūšies narkotiko, pasipylė pranešimai apie pamišimus, sukeltus vonios druskos. Tačiau paaiškėjo, kad žmogų zombiu pavertė ne kas kita, o jo vartota marihuana.

REKLAMA

3. Kovos su narkotikais administracijos patyčios iš narkomanų

2002-aisiais daugybė žmonių pasakojo istoriją, esą Kovos su narkotikais administracija visoje šalyje ant reklaminių skydų iškabino perspėjimus apie artėjančią sausrą, kuri reiškė marihuanos tiekėjų pažabojimą. Tačiau ir taip per dideli vasaros karščiai buvo gerokai apmažinę marihuanos kiekius. Iš tikrųjų šie pranešimai net neegzistavo – ir kuri gi teisėsaugos institucija pranešinėja apie planuojamus susidorojimus?

REKLAMA
REKLAMA

2. Saugok tai, ką geri

Paplitęs įsitikinimas, kad jei esi bare, tuomet saugok turimą gėrimą kaip savo akį, mat norintys tavimi pasinaudoti gali jame ištirpinti rohipnolio, vadinamo prievartautojų narkotiku. Žinoma, negalime sakyti, kad taip niekada niekam nenutiko. Tačiau tyrimai atskleidė, kad dauguma žmonių, teigusių, jog į jų alkoholinius gėrimus buvo įpilta šio vaisto, tiesiog buvo per daug išgėrę.

1. „Bananadina“

Buvo pasakojama, kad net ir vartojant bananus galima gerokai pasisvaiginti. Tereikia 7 kg bananų nulupti, jų vidų išgremžti ir gautą masę virti keletą valandų. Po to visą šią pasibjaurėtiną košę dėti ant kepimo popieriaus ir dar kurį laiką kepti orkaitėje. Gautą kepinį galima sukti ir rūkyti. Tačiau pasirodė, kad šis „bananadinos“ gaminimo receptas yra gryna apgaulė. Jo autorius tiesiog sugalvojo šį receptą tarsi kerštą pasauliui, ant kurio buvo gerokai supykęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų