REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rygoje sugriuvusio prekybos centro „Maxima“ vietoje neabejotinai atsiras memorialas, skirtas 54 tos tragedijos aukų atminimui, ketvirtadienį pareiškė Latvijos sostinės meras Nilas Ušakovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Atminimo vieta ten tikrai bus. Kokios formos – 54 medžių ar kokios nors kitokio – nuspręsime kartu su rygiečiais“, – meras sakė naujienų agentūros BNS verslo informacijos portalui „Baltic Business Service“.

REKLAMA

Jis pridūrė, kad susitiko su to pastato vystytojais – bendrove „Homburg“, kuri sutiko, kad ten būtų įrengtas memorialas.

„Pirmiausiai būtina, kad policija baigtų savo veiksmus ir perduotų teritoriją savininkams. Vėliau ir jie, ir statybų valdyba atliks ekspertizes – ... savininkai (turi) pasikviesti užsienio ekspertus, o mes irgi nusamdysime užsienio ekspertus, kad būtų patikrinta 12 aukštų (gyvenamojo) namo (esančio šalia prekybos centro) būklė ir išsiaiškinta, ar jį reikia nugriauti. Kol nebus baigtos ekspertizės, negalime nieko daryti su „Maxima“. Jeigu yra problemų su antruoju namu, tuomet griaunant „Maxima“ gali sugriūti antrasis pastatas“, – sakė N.Ušakovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad šalia apgriuvusio prekybos centro esančio 12 aukštų pastato likimas priklausys nuo ekspertizės išvadų.

„Jeigu jis nepatikimas, tuomet – kaip sakė ir savininkai – jis bus nugriautas. Jeigu jis patikimas, tuomet jie patys aiškinsis, ką su juo daryti. Susitarėme atlikti ekspertizes kiek įmanoma greičiau“, – pažymėjo meras.

N.Ušakovas nurodė, kad greta prekybos centro esančiame pastate įtaisyti specialūs matavimo prietaisai, fiksuojantys galimas deformacijas.

„Tačiau šiuo metu ten viskas normalu – galiu tai patvirtinti“, – sakė jis.

Pasak mero, Rygos dūmos atstovai su „Maxima“ atstovais dar nebuvo susitikę.

Lapkričio 21 dieną prekybos centre, esančiame Rygos vakariniame gyvenamajame Zuolitūdės rajone, įgriuvus stogui žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai. Tyrėjai yra iškėlę tris šios nelaimės priežasčių versijas: kad buvo padaryta statinio projektavimo klaidų arba projektui nusižengta statant prekybos centrą. Taip pat tikėtina, kad pastato konstrukcijos buvo perkrautos, vykdant stogo apželdymo projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 metų pabaigoje statybų bendrovės „Re&Re“ baigto statyti prekybos centro projektą parengė bendrovė „Kubs“ pagal vystytojų „Homburg“ užsakymą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų