• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt žinomiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas labai mėgsta gaminti maistą, bet dėl intensyvių treniruočių ir varžybų šiam užsiėmimui dažnai pritrūksta laiko, todėl olimpinis vicečempionas dažniausiai renkasi sveikus užkandžius: stengiasi kasdien pasilepinti saujele įvairių riešutų ar pasigaminti iš jų lengvą patiekalą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir daugelis sportininkų, rūpinuosi savo mityba ir laikausi tam tikrų taisyklių: nevalgau likus porai valandų iki treniruotės bei po 20 val. Maistui nesu labai išrankus, mėgstu improvizuoti, todėl, kai turiu pakankamai laiko, artimuosius nustebinu vis naujais patiekalais, – sako J.Šuklinas. – Svarbiausia, kad maistas būtų sveikas ir naudingas organizmui, todėl užkandžiams ar vietoje deserto renkuosi džiovintus vaisius ir riešutus, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų, kartais – jogurtą. Rimčiau pasistiprinu valgydamas neriebią mėsą ar salotas.“ Naujoves virtuvėje mėgstantis J. Šuklinas pasidalijo sveiku ir nesudėtingai paruošiamu patiekalu – salotomis su paukštiena, grūdėta varške bei Jevgenijaus itin mėgstamais graikiniais riešutais. Mažai kalorijų turintis patiekalas sportininkui suteikia jėgų ir organizmą aprūpina būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis. Jevgenijau Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais:

REKLAMA

Ingridientai salotoms: - 100 g keptos vištos krūtinėlės arba kalakuto kumpelio; - 1 didelis obuolys; - 1 sauja graikinių riešutų (be kevalo); - 200 g grūdėtos varškės; - 0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero; - 1 sauja sėklų mišinio; - petražolės papuošimui.

Ingridientai užpilui: - 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; - 1 šaukštelis balto vyno acto; - 1 šaukštelis skysto medaus (kietą medų galima pašildyt iki 40 laipsnių); - 0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero; - Druska bei pipirai (pagal skonį).

Gamyba: - Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais; - Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu; - Paukštieną, riešutus, grūdėtą varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį bei švelniai sumaišykite; - Pagaminkite užpilą, supilkite ant salotų bei išmaišykite; - Papuoškite petražole ir keliais nesmulkintais graikiniais riešutais. Skanaus!  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų