• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu Jungtinių Valstijų specialiosios paskirties dalinių kariams prireikia perlipti aukštą tvorą, įveikti platų vandens kanalą ar nuo vieno namo stogo pereiti prie kito, jie paprastai naudoja standartines apie 20 kg sveriančias sudedamas kopėčias iš aliuminio.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad prie standartinio 68 kg ekipuotės, ginklų ir apsauginės liemenės svorio prisideda ir sudedamų kopetėlių masė. Jos ne tik sunkios, bet ir reikalauja naudoti abi rankas, kai kartais jose būtina laikyti paruoštą ginklą, skelbia „Popsci.com“. Tačiau Jutos valstijos universitete buvo rastas geresnis sprendimas.

REKLAMA

Čia buvo išrastas BAMBI (Break-Apart Mobile Bridging and Infiltration) pavadintas nešiojamasis modulinis tiltas, sveriantis 12,3 kg ir telpantis į kuprinę. Šešios jo dalys pagamintos iš anglies pluošto vamzdžių ir putų platformos, sakoma pranešime. Sumontuotas BAMBI tiltas yra 6,6 metrų ilgio ir gali išlaikyti 160 kg svorį. Trintį didinanti speciali modulių danga leidžia jį naudoti kaip parankinę priemonę įveikinėjant iki 4,5 m aukščio sienas, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų