REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Panevėžio apygardos prokuratūra nusprendė atnaujinti tyrimą dėl lobisto Andriaus Romanovskio, kuris anksčiau buvo įtariamas politiko Vito Matuzo papirkimu ir padėjimu piktnaudžiauti.

REKLAMA
REKLAMA

"Priimtas sprendimas naikinti prokuroro nutarimą ir tyrimą atnaujinti", - BNS trečiadienį sakė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Mindaugas Rimkus.

REKLAMA

Anot prokuratūros pranešimo spaudai, susipažinęs su visa ikiteisminio tyrimo bylos medžiaga, Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras nusprendė, kad kai kurios tiriamo įvykio aplinkybės iš esmės liko neįvertintos, todėl lapkričio 6 dienos sprendimą pripažino nepakankamai motyvuotu ir pavedė tęsti tyrimą toliau.

Be to, atsižvelgiant į tyrimo sudėtingumą ir kylančius tiriamų įvykių vertinimo klausimus, nutarta, kad šiam tyrimui vadovaus specialiai sudaryta prokurorų grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Pats A.Romanovskis sakė kol kas nesąs informuotas apie tyrimo atnaujinimą.

"Nesu gavęs jokio pranešimo, jokio sprendimo apie tai. Tik anksčiau esu gavęs 12 puslapių surašytų argumentų, kodėl byla buvo nutraukta. Kodėl ji atnaujinta, turi paaiškinti prokuratūra", - BNS sakė A.Romanovskis.

Prokuratūra praėjusią savaitę pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą A.Romanovskio atžvilgiu, nesant jo kaltę pagrindžiančių duomenų. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį vėl leido A.Romanovskiui verstis lobistine veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VTEK atstovas Tomas Čaplinskas BNS informavo, kad kol kas komisija informacijos apie atnaujintą prokuratūros tyrimą nėra gavusi. "Aš kol kas nieko negaliu komentuoti. (...) Kol kas tik tiek galiu pasakyti, kad (VTEK - BNS) sprendimas vis dar galioja", - sakė T.Čaplinskas.

VTEK atstovas negalėjo pasakyti, ar komisija ateityje vėl svarstys dėl leidimo A.Romanovskiui verstis lobistine veikla: "Kol kas neturiu informacijos apie komisijos planus".

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimo tarnybos pareigūnai buvo sulaikę 2012 metų birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Iš pradžių jis įtartas papirkimu, vėliau įtarimai sušvelninti į piktnaudžiavimą.

REKLAMA

Prokuratūros teigimu, kilo abejonių dėl tam tikrų įstatymų priėmimo proceso skaidrumo, įtarta, kad ankstesnės kadencijos Seimo narys V.Matuzas netiesiogiai, per kelis kartus galėjo priimti didesnę nei 250 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio sumą iš įstatymo projektų priėmimu suinteresuotų asmenų.

A.Romanovskis kategoriškai neigia įtarimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų