REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienio posėdyje turės apsispręsti, ar pritarti seniūnijų veiklos ir tinklo optimizavimui. Seniūnijų nėra nei Klaipėdoje, nei Panevėžyje. Savivaldybės administracija daugumoje seniūnijų jau sumažino darbuotojų skaičių ir perskirstė jų funkcijas – jau beveik metus seniūnijose dirba po 2–3 darbuotojus, dalis seniūnijų sujungtos.

REKLAMA
REKLAMA

„Funkcijų ir darbo krūvių perskirstymas neturėjo įtakos teikiamų paslaugų kokybei. Gyventojai ir toliau gavo visas paslaugas, niekas nesiskundė, nepatenkintų nebuvo“, – sakė Personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis.

REKLAMA

Pritarus sprendimui, 21 seniūnija bus pertvarkyta į 5-ias labiausiai nuo miesto centro nutolusios seniūnijas – Grigiškių, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Panerių ir Verkių, bei 11 biurų – Antakalnio, Centro, Fabijoniškių, Justiniškių, Karoliniškių, Lazdynų, Pilaitės, Pašilaičių, Šeškinės, Vilkpėdės, Žirmūnų. Tarp seniūnijų ir kitų Savivaldybės administracijos struktūrinių padalinių bus perskirstytos funkcijos bei atsakomybė, racionaliai panaudotos patalpos.

REKLAMA
REKLAMA

Po siūlomos pertvarkos seniūnijų struktūra išliks beveik nepakitusi, o biuruose bus teikiama daugiau paslaugų: čia po vienu stogu įsikurs Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, kurie prižiūrės, kaip tvarkomos biuro teritorijai priklausančios teritorijos, reaguos į gyventojų pranešimus ir kartu su Viešosios tvarkos skyriaus specialistais nustatys pažeidėjus. Statinių naudojimo priežiūros poskyrio specialistai bus atsakingi už biuro teritorijoje esančių statinių būklės kontrolę, avarinių ir bešeimininkių statinių išaiškinimą ir prevencinių priemonių taikymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interesantų aptarnavimo skyriaus specialistai teiks gyvenamosios vietos deklaravimo ir prašymų, skundų priėmimo „vieno langelio“ principu paslaugas. Čia taip pat dirbs Vaiko teisių apsaugos skyriaus, Socialinių išmokų skyriaus, Socialinės paramos centro specialistai, todėl gyventojai visas paslaugas gaus vienoje vietoje.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas efektyvesnei bendruomenių ir seniūnaičių veiklai, jų tarpusavio glaudesniems ryšiams stiprinti, paramos bendruomeninei veiklai įsisavinimui padedant organizuoti ir vykdyti viešųjų pirkimų procedūras. Šiam tikslui visuose biuruose bus įsteigta specialisto, atsakingo už bendruomenių veiklos koordinavimą ir pagalbą, pareigybė.

Optimizavus seniūnijų veiklą, bus atlaisvinta 1632 kv. m bendrojo ploto patalpų, kurių dalis galės būti panaudota bendruomenių veiklai arba privatizuojama. Apskaičiuota, kad per metus bus sutaupoma apie 1,2 mln. Lt valdymo, ryšių, transporto ir komunalinių išlaidų. Paslaugos bus teikiamos visuose biuruose nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos ar juridinio asmens buveinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų