REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu sekmadienį Naujosios Zelandijos regbio rinktinė įveiks Airiją, ji taps pirmąja regbio komanda pasaulyje, kuriai pavyko laimėti visas rungtynes per kalendorinius metus. „All Blacks“ pravardę turinti komanda nuo kelio šluoja visus ir pasaulio rinktinių reitingo viršūnėje karaliauja ketvirtus metus iš eilės, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo triumfo 2011 metų pasaulio čempionate zelandiečiai laimėjo 31-erias iš 33-ejų rungtynių ir vieną kartą sužaidė lygiosiomis. Vienintelis pralaimėjimas – 2012 metų gruodį Anglijai 21:38. Už sugriautą įspūdingą seriją Naujoji Zelandija atkeršijo praėjusį savaitgalį, kai įveikė anglus 30:22.

REKLAMA

„All Blacks“ šiuo metu priklauso visi įmanomi titulai – 2011 metų pasaulio čempionato trofėjus, „Bledisloe“ taurė, TRC čempionato taurė, „Freedom“ taurė, Hillary Shield ir Dave Gallaher apdovanojimai.

Komplimentų šiai rinktinei negaili net aršiausi priešai. Jau ne vienerius metus kalbama, kad ši „All Blacks“ rinktinė pranoksta visas iki tol buvusias. Tačiau Anglijos rinktinės treneris Stuartas Lancasteris žengė dar toliau ir pripažino: „Naujosios Zelandijos regbio rinktinė tikriausiai yra sėkmingiausia sporto komanda pasaulyje.“ BBC žurnalistas Brynas Palmeris pažvelgė giliau į sėkmingos Naujosios Zelandijos eros priežastis.

REKLAMA
REKLAMA

Galingi be lyderių

Kiekviena sėkminga komanda turi ryškius ir neabejotinus lyderius – futbole Argentina neįsivaizduojama be Lionelio Messi, o krepšinyje Prancūziją sunku atsieti nuo Tony Parkerio . Tačiau Naujoji Zelandija sugebėjo išlaikyti pergalių seriją ir be įtakingiausių žaidėjų – Dano Carterio ir Richie McCaw. Iš 10 mačų šiais metais rinktinėje talismanais tapę žaidėjai rungtyniavo vos tris kartus.

Lyderių traumos leido atsiskleisti kitiems talentams – Dano Carterio pamainos pasirodė esąs vertas Aaronas Crudenas. Beaudenas Barrettas ir Samas Cane‘as taip pat nesnaudė ir užsitarnavo trenerių pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žeminimų mašina

Regbyje taškai pelnomi trimis būdais – 5 taškai už žeminimą, 3 taškai už baudos smūgį ir 2 taškai už realizaciją po žeminimo. Prispausti kamuolį varžovų įskaitiniame plote yra sunkiausias uždavinys, todėl šiuolaikiniame regbyje daugiau taškų pelnoma baudos smūgiais.

Naujosios Zelandijos rinktinė šių metų keturių šalių regbio čempionate laimėjo visas rungtynes ir atliko 24 žeminimus per šešerias rungtynes. Legendinis žaidėjas Zinzanas Brooke‘as prisipažino, kad stebėti tėvynainių žaidimą didelis malonumas: „Paskutinėse rungtynėse su PAR žaidimas buvo nuostabus. Tai buvo kažkas ypatingo. Plojau visą laiką. Tu gali būti per 19 tūkst. kilometrų nuo stadiono, bet vis tiek jausti pasididžiavimą, kad esi kivis.“

REKLAMA

Treniruoja senbuviai

Svarbi nenutrūkstamo karaliavimo priežastis yra susiformavusi tradicija, kuri leidžia vyresniems žaidėjams perduoti patirtį jaunimui. Komandos treneriai prisipažįsta, kad jie dirba mažai – jaunimą treniruoja vyresnieji žaidėjai. „Tai geriausi treneriai, kokius jie gali turėti. Į užtarnautą poilsį pasitraukę žaidėjai gali atsipūsti ir sau pasakyti, kad jie padarė įtaką ateinančiai kartai. Tai labai svarbu.“ – aiškina grumtynių treneris Mike‘as Cronas.

Naujojoje Zelandijoje kiekvienos „All Blacks“ rungtynės sulaukia didžiausio dėmesio. Žiūrovai laukia tik vieno – dar vienos pergalės.

Rinktinės treneris Steve‘as Hansenas pažymi, kad komanda siekia nepasiekiamo – būti tobula: „Leidžiu kitiems vertinti mūsų žaidimą. Mes tik siekiame būti kiek galima geresni ir pranokti tai, kas esame šiandien – pirmi pasaulyje. Jeigu nesistengi tobulėti, pradėsi ristis žemyn. Mes siekiame tobulybės. Nors tobulas žaidimas ir nėra įmanomas, tačiau mes būtent apie tai ir svajojame.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų