REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu) per istorinį vizitą išteklių turtingoje Mongolijoje sekmadienį gyrė jos virsmą iš sovietų satelito į ekonomikos ir demokratijos generatorių.

REKLAMA
REKLAMA

J.M.Barroso, kuris yra pirmasis Mongolijoje apsilankęs Europos Komisijos pirmininkas, išreiškė susižavėjimą tuo, ką pavadino "nuostabiais pasiekimais" dėl ekonomikos augimo, demokratinės pažangos ir įstatymo valdžios.

REKLAMA

Jo vizitas yra "istorinė diena santykių tarp ES (Europos Sąjungos) ir Mongolijos srityje", sakė jis spaudos konferencijoje su Mongolijos prezidentu Cachjagijnu Elbegdoržu.

Pasak J.M.Barroso, balandį pasirašyta Partnerystės ir bendradarbiavimo sutartis su Mongolija išplės santykius ir didins prekybą ir bendradarbiavimą.

Jis taip pat sakė, kad ES padvigubins savo bendradarbiavimo su Mongolija biudžetą 2014-2020 metų periodui.

J.M.Barroso konkretaus skaičiaus nenurodė, bet Mongolijos užsienio reikalų ministerija sakė, kad suma bus 100 mln. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Abi šalys aptarė ES diplomatinės misijos Mongolijoje atidarymą, sakė pareigūnai.

Išėjimo prie jūros neturinti Mongolija, kuri kažkada buvo Sovietų Sąjungos satelitas, 1990-aisiais taikiai atsikratė 70 metų trukusio komunistų valdymo - reikšmingą vaidmenį suvaidinus ir buvusiam žurnalistui C.Elbegdoržui.

Didžiulių Mongolijos anglių, vario ir aukso išteklių naudojimas padėjo transformuoti ekonomiką, kurią anksčiau charakterizuodavo klajokliškas gyvenimo būdas, nelabai nutolęs nuo jos imperijos sukūrimo didvyrio Čingischano laikų prieš 800 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų