• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

. Buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskoni) partija suskilo - dar vienas smūgis į daugelį skandalų įsivėlusiam milijardieriui politikui, iš kurio šio mėnesio pabaigoje balsavimu gali būti atimtas parlamento nario mandatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus iki išnaktų vykusioms deryboms, S.Berlusconi buvęs dešinioji ranka Angelino Alfano (Andželinas Alfanas) paskelbė neliksiantis savo buvusio mentoriaus pašonėje ir kursiantis savo partiją.

REKLAMA

„Esu čia, kad priimčiau sprendimą, kurio niekuomet negalvojau priimti – neprisidėti prie „Forza Italia“, – A.Alfano pareiškė penktadienio vakarą, turėdamas omenyje S.Berlusconi planus grąžinti savo Laisvės žmonių partijai (PDL) pavadinimą, kurį ji turėjo, kai jis buvo pirmąkart išrinktas į parlamentą 1994 metais.

A.Alfano pareiškė kuriantis judėjimą „Naujoji centro dešinė“. Žiniasklaida šeštadienį nurodė, kad į šią partiją tikriausiai pereis apie trečdalis PDL deputatų parlamento žemuosiuose rūmuose ir Senate.

REKLAMA
REKLAMA

43 metų A.Alfano sakė priėmęs šį sprendimą, nes „tos kelios praėjusios savaitės parodė, kokiu mastu kraštutinės jėgos vyravo mūsų judėjime“.

S.Berlusconi partiją sumaištis krėtė nuo rugsėjo pabaigos, kai ekspremjeras pamėgino sužlugdyti vyriausybę, atšaukdamas savo ministrus iš kabineto, bet buvo priverstas žeminančiai atsitraukti, kai ministrai atsisakė vykdyti jo reikalavimus.

77 metų ekscentriškas magnatas lapkričio 27-ąją patirs dar vieną pažeminimą: tikėtina, kad iš jo bus atimta vieta parlamente, kai Senatas balsuos dėl jo pašalinimo pagal įstatymą, draudžiantį nuteistiems nusikaltėliams būti senatoriais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų