REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Uspaskichas: tokios silpnos Vyriausybės dar nesu matęs

A. Butkevičius turėtų nekaitalioti nuomonės penkis kartus per dieną

Valdančiosios Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas ketvirtadienį pareiškė dar nematęs "tokios silpnos Vyriausybės".

"Per savo gyvenimą dar nesu matęs tokios silpnos Vyriausybės, kai per metus nebūtų priimtas nė vienas padorus ir atsakingas sprendimas. Todėl A.Butkevičiaus nuomonė dėl mano neliečiamybės šiuo atveju man yra visai neįdomi. Lygiai taip pat man neįdomu, kaip balsuos socialdemokratai Seime", - pareiškė Darbo partijos įkūrėjas.

Nepaisant itin kritiško požiūrio, pasak V.Uspaskicho, "darbiečiai" nesvarsto galimybės atšaukti savo ministrų iš Vyriausybės.

"Jis pasakė apie mane, aš apie jį. Su partija nesitariau", - ketvirtadienį BNS sakė politikas.

"Darbietis" teigė tokį pareiškimą išplatinęs reaguodamas į premjero socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus žodžius, kad socialdemokratai balsuos už V.Uspaskicho neliečiamybės panaikinimą.

"Man yra visiškai nesvarbu, kaip balsuos socialdemokratai ir pats A.Butkevičius dėl mano teisinės neliečiamybės panaikinimo, tačiau reikia gerbti teisinio imuniteto panaikinimo procedūrą ir šio imuniteto institutą, nes jis yra įtvirtintas Konstitucijoje. Todėl tol, kol savo nuomonės nepaskelbė specialiai sudaryta Seimo komisija, kol savo pozicijos neišsakė asmuo, dėl kurio neliečiamybės bus svarstomas klausimas, kalbėti apie tokius dalykus iš anksto, reiškia - būti Dievu. Tačiau A.Butkevičius kol kas - ne Dievas", - rašoma V.Uspaskicho pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat "pataria socialdemokratų lyderiui iš pradžių išmokti nekaitalioti savo nuomonės penkis kartus per dieną, užtikrinti oresnį socialiai remtinų žmonių gyvenimą, sustabdyti emigraciją ir garantuoti padoresnes pensijas ir atlyginimus, kaip jis buvo žadėjęs prieš rinkimus".

REKLAMA

Darbo partija į socialdemokratų vadovaujamą Vyriausybę yra delegavusi keturis ministrus - socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę, švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, žemės ūkio ministrą Vigilijų Jukną, kultūros ministrą Šarūną Birutį.

V.Uspaskichas pabrėžė, kad Darbo partija kritikuoja ir savo ministrus, kai jie nevykdo Vyriausybės programos.

"Kai kas pasitaisė, kai nelabai", - teigė jis.

V.Uspaskichas ketvirtadienį neslėpė esąs nepatenkintas D.Pavalkio pareiškimu, kad tokių universitetų kaip Šiaulių ir Edukologijos kažin, ar reikia Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiauliai - didelis miestas, jam reikia turėti universitetą (...). Aš prieš universiteto uždarymą", - BNS sakė Darbo partijos garbės pirmininkas.

Premjeras A.Butkevičius ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė, kad Seimo socialdemokratai balsuos už teisinio imuniteto panaikinimą koalicijos partnerių - Darbo partijos - atstovui V.Uspaskichui.

Anksčiau Seimas yra panaikinęs V.Uspaskicho imunitetą vadinamojoje Darbo partijos byloje. Šios partijos steigėjas ir buvęs jos pirmininkas yra pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir "juodosios buhalterijos".

Seimas spalio pradžioje yra gavęs generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Darbo partijos nario V.Uspaskicho laisvę dėl nepagarbos teismui.

Pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ir kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo sutikimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų