REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po spalio pradžioje įvykusio įsilaužimo į bendrovės „Adobe“ vidinį kompiuterių tinklą pavogta informacija jau pateko į internetą. Kompiuterių saugumo paslaugas teikianti bendrovė „LastPass“ pranešė, kad pasauliniame tinkle jau pasirodė duomenys apie 152 mln. „Adobe“ vartotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinomi įsilaužėliai į „Adobe“ vidinį tinklą prasibrovė spalio 3 dieną. Iš pradžių buvo skelbiama, kad hakeriai galėjo gauti prieigą prie maždaug 2,9 mln. šios bendrovės programinės įrangos ir paslaugų vartotojų duomenų. Vėliau jų skaičius buvo padidintas iki 38 milijonų, skelbia „CNet News“.

REKLAMA

„LastPass“ atstovų teigimu, jiems pavyko internete rasti „Adobe“ svetainės paskyrų savininkų elektroninius adresus, užšifruotus slaptažodžius ir pagalbinius klausimus, kurie naudojami atstatant pamirštus slaptažodžius. Ši informacija paskelbta viename kibernetinių nusikaltėlių naudojamame tinklalapyje, sakoma pranešime.

„Adobe“ patvirtino, kad „LastPass“ darbuotojams iš tikrųjų pavyko rasti iš jos duomenų bazės pavogtą vartotojų asmeninę informaciją, tačiau pabrėžia, kad teiginys apie 152 mln. sukompromituotų paskyrų yra ne visai teisingas. Esą 25 milijonuose paskyrų buvo nurodytas netikras elektroninio pašto adresas, o 18 mln. - neteisingas slaptažodis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų