REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos aludarių gaminamas gyvas alus neatitinka reikalavimų, rodo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) tyrimas. Padėtis kitą savaitę bus aptariama su aludariais.

REKLAMA
REKLAMA

"Neturime nė vieno gamintojo, kurio gaminamas vadinamas gyvas alus atitiktų gyvo alaus reikalavimus", - Seime trečiadienį vykusioje diskusijoje dėl naminės degtinės legalizavimo pareiškė VMVT Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.

REKLAMA

"Jeigu yra nustatyti reikalavimai, jų turi laikytis visi gamintojai, negalima vartotojų apgaudinėti", - pridūrė ji.

Vėliau tarnybos atstovė BNS sakė, kad gyvo alaus tyrimas buvo atliktas vasarą. Kol kas jo rezultatai nepaskelbti - jie bus viešinami kitą savaitę.

"Žemės ūkio ministerija 2012 metais yra patvirtinusi, kas yra gyvas alus ir kokie jam keliami kriterijai. Gyvas alus - tai toks alus, kuriame (1 mililitre) gyvų mielių ląstelių turi būti 100 tūkstančių, tiek jų turi būti alaus tinkamumo vartoti pabaigoje, nesvarbu, kur jis yra - ar prekyboje, ar pas vartotoją. Mūsų tyrimas parodė, kad tų mielių yra labai nedaug", - BNS sakė A.Išarienė.

Pasak jos, kai kurie aludariai, pamatę, kad negali pagaminti tinkamo gyvo alaus, jį vadina nefiltruotu nepasterizuotu alumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų