REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepakeičiamasis teisybės serumas? Viską ryjantis tiranozauras? Visagalis defibliriatorius, gelbėjantis JAV pacientų klinikų gyvybes? Nemalonu suvokti, kad tave apgaudinėjo, tačiau štai 15 mitų, kuriais jūs galimai tikite, jeigu reguliariai žiūrite kiną ir televiziją, teigia cracked.com.

Nepakeičiamasis teisybės serumas? Viską ryjantis tiranozauras? Visagalis defibliriatorius, gelbėjantis JAV pacientų klinikų gyvybes? Nemalonu suvokti, kad tave apgaudinėjo, tačiau štai 15 mitų, kuriais jūs galimai tikite, jeigu reguliariai žiūrite kiną ir televiziją, teigia cracked.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausykite, lazerinis kardas nematomas. Tam, kad jį pamatytume, reikėtų atspindinčios aplinkos – rūko, dulkių arba kažko panašaus.

REKLAMA

Scena iš filmo “Žvaigždžių karai: epizodas 1 – nuslėpta grėsmė”

Filmuose olos visada labai baisios, ir kupinos paslaptingų pabaisų. Iš tiesų tai olose būna labai tamsu, todėl ten nėra augalų, pačios maistinės grandinės pagrindo – ten galimi tik tie gyviai, kurie netyčia pateko į olą iš išorės. Niekas negalėtų išaugti didelis laikydamasis tokios dietos! Visi gyvūnai tokiomis sąlygomis saugo jėgas taupydami energiją.

REKLAMA
REKLAMA

Scena iš filmo “Žiedų valdovas: žiedo brolija”

Tarpplanetinis susisiekimas tą pačią akimirką įmanoma tik filmuose! Iš tiesų pokalbio užlaikymas tarp Žemės ir Marso truktų beveik 21 minutę! Dabar pridėkite dar 21 minutę, kad pasakyti “Alio” ir atsakyti į tai.

Kadras iš filmo “Viską prisiminti”

Dar vienas mitas: labai triukšmingi mūšiai tarp kosminių erdvėlaivių. Iš tiesų, garsas kosmose neįmanomas, nes ten nėra oro.

Scena iš filmo “Žvaigždžių karai. Epizodas III: Sitų kerštas”

Jokių dinozaurų. DNR dalinio suirimo periodas trunka apytikriai 521 metus, o tai reiškia, kad šiuo metu pusė jo cheminių ryšių yra suardyta. Pilnai DNR subyrės per 6,8 mln. Metų – o ne 65 mln., kiek reiktų atstatyti pačią paskutinę dinozaurų kartą, o praėjus 1,5 mln. Metų po gyvūno žūties ji jau bet kokiu atveju nebebus ta pati.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Scena iš filmo “Juros periodo parkas”

“Nejudėk, jų akis reaguoja į judesį!” Vat ir ne, palaukit, tiranozauras turėjo fenomenalų regėjimą, todėl šiems vyrukams jau galas.

Kadras iš filmo “Juros periodo parkas”

Reikia vykti į kosmosą be pilnos komplektacijos skafandro? Be problemų, paprasčiausiai sulaikykite kvėpavimą, kol šliuze susidarys tinkamas slėgis. Ne, geriau to nedarykite. Matote, nors iš principo, įmanoma trumpą laiką sulaikius kvėpavimą išgyventi vakuume, jūsų šansai mažėja dėl staigaus slėgio pokyčio (vakuumas, iš esmės, tai tiesiog slėgio nebuvimas).

REKLAMA

Netgi kai šliuzas prisipildys deguonies, jūsų plaučiai nepajėgs jo įtraukti.

Scena iš filmo “2001-ųjų kosminė odisėja”

Garso slopintuvas neegzistuoja. Viršgarsinio ginklo neįmanoma efektyviai nutildyti, nes kulkai skrodžiant garso barjerą, ji vistiek skleis garsą. Neviršijantis garso greičio ginklas skleidžia garsą, panašų į siuvimo mašinos. Šūvis bus akivaizdus kiekvienam, turinčiam veikiančias ausis.

Kadras iš filmo “Senukams čia ne vieta”

 

Nepaisant to, ką mums rodo kinas ir televizija, jeigu kažkam sustojo širdis, defibriliatorius jau nepadės, reikia daryti dirbtinį kvėpavimą. Iš tiesų defibliriatorius naudojamas, kai pastebimas skilvelių virpėjimas (sistemingas širdies veiklos sutrikimas, kurį iššaukia nenormalus širdies elektrinis aktyvumas).

REKLAMA

Scena iš filmo “Greitoji pagalba”

Kine, kai susiduriate su didžiuliu ir grėsmingu grobuonimi, jis meta visus savo reikalus ir puola jus norėdamas suėsti. Iš tiesų, bet kuris gyvūnas, egzistuojantis ar išmiręs, pademonstruotų “III tipo Hollingo funkcinį atsakymą” - biologinį sveiką protą. Pamąstykite patys: jeigu išalkus jūs pagaliau dantimis įsikabinate į nuostabų, sultingą ir skanų patiekalą restorane – ar mesite jį ant grindų ir pulsite vytis padavėją su užkandžiais rankose?

Scena iš filmo “Juros periodo parkas: užmirštas pasaulis”

Mitas: erdvėlaivio (ar kažko kito) sprogimas kosmose atrodys kaip didžiulis ugnies kamuolys. Realybėje kosmose tokiam sprogimui nėra nei deguonies, nei kuro. Sprogimas atrodys kaip trumpas ir ryškus blyksnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadras iš filmo “Žvaigždžių karai. Epizodas IV: Nauja viltis”

Ugnis ir lava degina tik tuo atveju, jei ji tave pasiekia? Melas. Būtent todėl vulkanologai ir gaisrininkai nešioja specialius kostiumus, net kai ugnis arba lava – už kelių metrų nuo jų, niekas iš jų nenori patirti nudegimų.

Scena iš filmo “Indiana Jones ir paskutinis kryžiaus žygis”

Pasižiūrėjus filmus atrodo, kad šuoliai su parašiutu atrodo panašiai kaip šioje nuotraukoje iš filmo “Ant bangos keteros” - galima pasikalbėti. Tai, ne. Tiesiog triukšmas bus per stiprus.

REKLAMA

Taip pat pasižiūrėjus filmus atrodo, kad rykliai niekada nepasisotina. Iš tiesų, pagal šiuolaikinius vertinimus, ryklys sugeba suryti tik vieną ruonį per tris dienas.

Scena iš filmo “Nasrai”

Norite sužinoti teisybę? Tada jums tikriausiai nereiktų tikėti “teisybės serumu”, kuriuos naudoja superšnipai ir tardytojai filmuose ir televizijos serialuose. CŽV nusprendė, kad joks “teisybę išgaunantis eleksyras neegzistuoja”. Labai jau menkas tokių preparatų patikimumas.

Kadras iš filmo “Haris Poteris ir Ugnies taurė”

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų