REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. lapkričio 8 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) rengia „Metodų mugę“ – praktinius seminarus pedagogams, kuriuose išbandomi bendravimo įgūdžių bei konfliktinių situacijų valdymo, komandinio darbo, kūrybiškumo, saviraiškos, atsakingumo bei kitų socialinių kompetencijų ugdymo metodai, pritaikyti skirtingiems vaikų amžiaus tarpsniams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak renginio organizatorės Dianos Petkūnienės (LVJC), interneto amžiuje, išaugus informacijos prieinamumui, keičiasi pedagogo darbo su vaikais pobūdis, mokymo bei bendravimo metodai. „Pedagogai nebesistengia vaikų išmokyti per jėgą, tačiau siekia juos sudominti, padeda jiems adaptuotis, atsiskleisti ir pažinti savo stipriąsias puses, siekia ugdyti jų gebėjimą bendrauti – dėstyti savo mintis bei apginti savo nuomonę. Pastebėjome, kad pedagogams dažnai trūksta praktinių žinių apie konkrečiam amžiaus tarpsniui tinkamiausius ugdymo ir motyvavimo metodus. Todėl nusprendėme suorganizuoti renginį bei suteikti jiems daugiau galimybių gilinantis į metodų panaudojimo galimybes, atrasti būdų šiuos metodus pritaikyti savo kasdieniniame darbe – ugdymo procese“, – pasakoja Diana Petkūnienė, LVJC Neformaliojo švietimo mokymų skyriaus metodininkė.

REKLAMA

Naudingos informacijos „Metodų mugėje“ ras su įvairaus amžiaus vaikais dirbantys pedagogai – darželių auklėtojai, pradinukų bei bendrojo lavinimo mokyklų mokytojai.

Darželių auklėtojai nagrinės temas, susijusias su praktiniais bendravimo gebėjimų ugdymo metodais, vaikų adaptacija per žaidimus, žaidybiniais gimtosios kalbos ugdymo metodais bei netradiciniais vaiko saviraiškos būdais.

Priešmokyklinukų ir pradinukų mokytojai gilinsis į vaiko sėkmingą mokymąsi lemiančių protinių gebėjimų ugdymą – aiškinsis, kaip ugdyti vaiko atmintį ir dėmesingumą, samprotavimą, žodinę bei grafinę raišką, orientaciją erdvėje ir laike. Taip pat diskutuos, kaip padėti vaikui konfliktinėse situacijose atpažinti ir suvaldyti savo jausmus bei įvairiomis technikomis ugdyti vaikų kūrybiškumą.

REKLAMA
REKLAMA

Su vyresniais mokiniais dirbantys mokytojai gilinsis į tai, kas padeda įveikti blaškymąsi ir apatiją bei skatinti mokinius koncentruotis, įgyti aktyvią poziciją ir veikti. Taip pat nagrinės, kaip labai skirtingų mokinių grupę paversti darnia ir vieninga klase.

„Metodų mugė“ vyks lapkričio 8 d. (penktadienį) 10.00–15.00 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre (Konstitucijos pr. 25, Vilnius).

„Metodų mugė“ rengiama du kartus per metus – pavasarį ir rudenį. Tikimasi, kad šis renginys taps tradiciniu, respublikos pedagogų laukiamu renginiu.

Daugiau informacijos ir registracija: http://www.lvjc.lt/index.php?page=metodu-muge-2013-naujiena&hl=lt_LT)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų