REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Loreta Mačiulienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kauno savivaldybė svarsto pakeisti miesto darželiuose galiojančią maitinimo tvarką ir produktus pirkti centralizuotai. Valdininkai tikina, kad dėl to nesikeis prieš kelis metus patvirtintos patiekalų kainos. Tokia iniciatyva piktina tėvus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo, kad mažieji kauniečiai būtų sveikai ir sočiai maitinami, šiuo metu rūpinasi pačios ikimokyklinės įstaigos. Ieško tiekėjų, už tėvų sumokėtus pinigus perka produktus. Tačiau ši tvarka, pradėjo nepatikti valdininkams. Esą kai kurie darželiai produktus perka kelis kartus didesnėmis kainomis nei juos parduoda mažmenininkai.

REKLAMA

„Labiausiai neramina tai, kad maisto produktų pirkimų–pardavimų kainos svyruoja nuo 2,90 Lt iki 8,50 Lt. Antai sviesto kaina svyruoja nuo 14,5 Lt iki 33 Lt“, – tikino Kauno sav. Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika.

Ikimokyklinių įstaigų vadovų asociacija tokias kalbas vadina melu. Tikroji produktų pirkimo kaina, pasak jos, užfiksuota važtaraščiuose, o ne kitose sutartyse.

„Nemanau, kad galėtume pirkti prekes už tokią kainą ir pamaitinti vaiką už 3 Lt, kai į pietų davinį įeina ir mėsa, ir sriuba, ir daržovių salotos. [...] Visų ikimokyklinių įstaigų sutarčių 6 punkto 2 skirsnis nurodo, kad kainos neturėtų būti didesnės negu rinkos kainos. Mūsų žmonės, kurie rūpinasi prekių priėmimu, seka šias kainas, informuoja vadovą ir mes reaguojame iškart“, – teigė Kauno ikimokyklinių įstaigų asociacijos prezidentė Audronė Trumpickienė.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 5 tūkst. tėvų pasirašė po peticija, kad prieštarauja centralizuotam maisto produktų tiekimui Kaune.

„Jeigu savivaldybė norėtų padėti tėvams, galėtų padėti organizuodami įvairias apklausas, supažindinti tėvus su galimais tiekėjais ir leisti jiems pasirinkti. Bėda, kad matosi didelis tendencingumas ir bandymas „prastumti“ kažkieno interesus“, – aiškino Lietuvos tėvų forumo pirmininkas Audrius Murauskas.

Pasak valdininkų, centralizuotai perkant produktus būtų galima išvengti mokesčio už maistą augimo. Tėvai už vaikų maitinimą moka tiek pat kiek 2010 m., kai buvo patvirtintos patiekalų kainos ir tvarka. Savivaldybė žada organizuoti kai kurių darželių patikrinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų