REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Peterboro mieste (Anglija) įvyko 2013 metų Europos tradicinės karatė taurės varžybos. Jose dalyvavo per 250 sportininkų (6-13 metų) iš 10 šalių.

Peterboro mieste (Anglija) įvyko 2013 metų Europos tradicinės karatė taurės varžybos. Jose dalyvavo per 250 sportininkų (6-13 metų) iš 10 šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos tradicinės karatė asociacijos rinktinėje buvo 5 sportininkai: Barbora Žilėnaitė, Hermis Dranevičius, Julius Jonytis, Simas Mukauskaukas ir Kristupas Pelanis. Visi šie sportininkai treniruojasi tradicinės karatė klube „Lūšis“ ir yra 2013 metų Lietuvos čempionai, prizininkai.

REKLAMA

Varžybos Anglijoje vyko ant dviejų tatamių. Vieno tatamio vyriausiuoju teisėju buvo paskirtas tarptautinės B kategorijos teisėjas iš Čekijos Radekas Kleiblas, o kovoms ant antrojo tatamio vadovavo LTKA prezidentas Giedrius Dranevičius (tarptautinė A kategorija).

„Į Europos taurės varžybas atvyksta patys geriausi įvairių šalių sportininkai, todėl konkurencija tarp vaikų yra labai didelė, o meistriškumas - labai aukštas, - įspūdžiais apie renginį dalijosi G. Dranevičius. - Kiekviena šalis deleguodama savo atstovus, atrenka tik pačius geriausius, tuos, kurie gali siekti aukščiausių vietų. Buvo tokių kategorijų, kuriose dėl vienos taurės varžėsi 50 ir daugiau sportininkų.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos sportininkai varžėsi individualios ir komandinės katos rungtyse. Geriausiai tarp mūsiškių sekėsi pirmą kartą tarptautinėje arenoje pasirodžiusiai B. Žilėnaitei. Ji tarp 2000-2001 metais gimusių mergaičių individualios katos rungtyje užėmė trečiąją vietą.

H. Dranevičius šioje rungtyje (2002-2003 m.) liko ketvirtas, S. Mukausko (2002-2003 m.) ir K. Pelanio (2006 m. ir jaunesni) žygiai į viršūnę nutrūko ketvirtfinalyje, o J. Jonyčio (2002-2003 m.) - vienu etapu anksčiau.

Komandinės katos rungtyje H. Dranevičius, J. Jonytis ir S. Mukauskas užėmė 5-ąją vietą.

„Apie prizininkę nėra ką ir pasakyti, rezultatas kalba pats už save, - džiaugėsi LTKA prezidentas. - Barbora nesenai pradėjo sportuoti mūsų klube, yra labai darbšti mergina, daug dirba. Tai buvo jos pirmosios tarptautinės varžybos, rezultatu visi labai džiaugiamės. Visi kiti sportininkai taip par šaunuoliai. Puikiai pasiruošusi buvo ir komandinės katos komanda. Manau, buvome verti šių Europos taurės varžybų medalio, tačiau likome penkti. Konkurencija buvo milžiniška. Dalyvavo 28 komandos, daugelis varžovų buvo gerokai vyresni už mūsiškius. Sportininkams pretenzijų neturime, jie tikrai padarė viską, ką galėjo. Tad dabar lieka augti ir stiprėti fiziškai, tobulinti techniką ir kitais metais kovoti dėl apdovanojimų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LTKA pretenduoja į kitų metų Europos vaikų taurės turnyro organizavimą. Paraiškas jį rengti taip pat yra pateikusios Rumunija ir Šveicarija.

„Varžybų vieta turėtų paaiškėti iki Naujųjų metų. Tikimės gauti galimybę pakviesti Lietuvos sporto gerbėjus pasižiūrėti geriausių Europos tradicinės karatė vaikų pasirodymų“, - sakė G. Dranevičius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų