REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ketvirtadienį patvirtino Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kandidatų sąrašą, kuriame vyriausias atletas – 41 metų disko metikas Virgilijus Alekna. „Bandysiu siekti gerų rezultatų ir jei niekas nesukliudys, vyksiu į Rio de Žaneirą“, – balsas.lt patvirtino mūsų šalies lengvosios atletikos žvaigždė.

Po 2012 metų Londono olimpinių žaidynių V. Alekna tvirtai pasakė, kad tai – paskutinė jo olimpiada karjeroje, tačiau, tituluočiausias Lietuvos sportininkas persigalvojo. Jei 2014 metais disko metikas startuos Rio de Žaneire, tai bus jo šeštosios olimpinės žaidynės.

Pirmą kartą jis pasirodė 1996 metais Atlantos olimpiadoje, kur užėmė 5-ą vietą (65,30 m). 2000 ir 2004 metais V. Alekna laimėjo aukso medalius, atitinkamai numetęs 69,30 m ir 69,89 m. 2008 metais Pekino olimpiadoje jis iškovojo bronzą (67,79 m), o pernai Londone liko ketvirtas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kodėl persigalvojau? Man sportas brangus. Jei nori būti profesionaliame sporte, turi rodyti rezultatus, – komentavo V. Alekna. – Taip, ruošiuosi, tačiau iš to kandidatų sąrašo nėra nė vienas 100 proc. garantuotas, kad vyks į tą olimpiadą. Reikia rezultatų, laukia atranka, normatyvai.“

REKLAMA

Patyręs lengvaatletis pripažino, kad pastarieji metai jam nebuvo palankūs. „Kol kas apie olimpiadą anksti kalbėti. Jei kiti metai bus tokie kaip pernai, tuomet gal visai baigsiu karjerą“, – tikino jis. Priminsime, kad dešimtajame savo karjeros pasaulio čempionate Maskvoje dėl jį persekiojusių nugaros traumos padarinių lietuvis diską toliausiai nuskraidino 61,91 m ir į finalą nepateko.

Šiuo metu disko metikas be didesnių krūvių palaiko sportinę formą, bėga krosus, treniruojasi – deda pamatus ateinančiam sezonui. Kitais metais jo laukia iššūkiai Europos čempionate, kuris vyks rugpjūčio 12-17 dienomis Ciuriche. Europos čempiono titulą V. Alekna prieš 7 metus iškovojo Gioteborge, Švedijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų